Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Dacia'' atklāj savu revolucionāro 2025. gada Dakaras rallija automašīnu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Dacia'' atklāj savu revolucionāro 2025. gada Dakaras rallija automašīnu
Foto: Dacia

''Renault piederošā ''Dacia'' ir atrādījusi automašīnu, ar kuru tā 2025. gadā piedalīsies Dakaras rallijreidā. Sadarbībā ar Prodrive tapušo prototipu, kas nosaukts par ''Dacia Sandrider'', Parīzē oficiāli prezentēts jaunais auto, kuru atklāja programmas direktors Denī Le Vots.

Kā jau tika paziņots pagājušajā gadā, tad pieckārtējais Dakaras rallija uzvarētājs Nasers Al-Atija, pasaules rallija leģenda Sebastjans Lēbs un Kristīna Gutjeresa būs trīs ''Dacia'' rūpnīcas piloti.

Prezentācijas laikā ''Dacia'' arī atklāja, ka nākamgad tā piedalīsies visā pasaules rallijreida čempionāta sezonā, nevis koncentrēsies tikai uz Dakaru.

Kā paskaidroja atbildīgais direktors Deivids Durāns, tad, gatavojot ''Dacia Sandrider'' automašīnu, ir ņemts vērā sportistu izvirzītās prasības. Rumānijas zīmola automobilis saglabā esošā Prodrive ražotā ''Hunter'' raksturlielumus, taču tam ir jauns trīs litru V6 motors ar turbokompresoru, kas darbosies ar sintētisko degvielu. Prodrive, kas saglabājis savu logotipu uz automobiļa priekšdaļas, palīdzēja ''Dacia'' atrast ideālu svara līdzsvaru, pazemināt smaguma centru un ieviest inovatīvas sistēmas, tostarp patentētu siltuma pārvaldības sistēmu, kas izmanto infrasarkano pigmentu, lai samazinātu temperatūru.

''Dacia'' plāno ''Sandrider'' laist tirgū Apvienotajā Karalistē jau aprīlī, lai gan pirmie testi notiks tikai jūnijā Marokā. Oktobrī ''Dacia'' piedalīsies Marokas rallijā, gatavojoties 2025. gada Dakaras rallijam.

''Dacia'' ir apņēmusies piedalīties Dakaras rallijā vismaz līdz 2027. gadam, kā tika apstiprināts prezentācijā.


Foto: Dacia

Lēbs atzina, ka ir viena joma, kurā ''Dacia'' un Prodrive pievērsa īpašu uzmanību. "Bija daudz diskusiju par daudzām detaļām, bet galvenais bija redzamība, jo dažkārt mums ir problēmas ar to, kur mēs braucam, tāpēc mēs daudz testējām. Mēs uzskatījām, ka tas dos lielu labumu."

''Dacia'' paziņoja, ka komandas vadītāja pienākumus pildīs Tifānija Isnarda. Francūziete ir guvusi bagātīgu pieredzi, strādājot kopā ar Lēbu, kā arī izcīnījusi uzvaras Dakarā kopā ar Stefanu Peteransel. Vispirms viņa pārņēma komandas loģistikas vadību, bet pēc tam visas komandas vadību. Filips Dunabēns būs tehniskais direktors, un viņš nebūt nav iesācējs, jo jau daudzus gadus iepriekš ir strādājis tehniskajā jomā šāda veida sacensībās.