Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dakaras uzvarētājs Sainss pēc "Audi" projekta slēgšanas nomaina komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Dakaras uzvarētājs Sainss pēc "Audi" projekta slēgšanas nomaina komandu
Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

Spāņu autosporta veterāns Karloss Sainss pasaules rallijreida čempionāta trešajā posmā Portugālē startēs ar "Mini" sacīkšu auto. "X-Raid" komandu viņš savā karjerā pārstāvējis jau iepriekš.

Janvārī Sainss guva uzvaru Dakaras rallijā, tomēr, sakarā ar ambīcijām 2026. gadā debitēt F1 čempionātā, viņa pārstāvētā "Audi" rūpnīcas komanda savu rallijreida programmu slēgusi. Līdz ar to Sainss nestartēja pasaules čempionāta otrajā posmā Apvienotajos Arābu Emirātos, tomēr, pateicoties Dakarā sapelnītajiem punktiem, aizvien ir sezonas kopvērtējuma līderis.

"BP Ultimate Rally-Raid" sacensībām, kas no 2. līdz 7. aprīlim notiks Portugālē, Sainss pieteicis dalību "X-Raid" vienības sastāvā un startēs ar "Mini John Cooper Works Rally Plus" automašīnu. No 2019. līdz 2021. gadam viņš ar "Mini" jau startēja Dakaras rallijā, 2020. gadā arī izcīnot uzvaru. Neoficiāli gan zināms, ka nākamā gada Dakarā Sainss varētu pārstāvēt "M-Sport" komandu un startēt ar "Ford" automašīnu. Tomēr tas vēl nav apstiprināts. Jāpiebilst, ka "X-Raid" komandu vada Svens Kvands, kurš iepriekšējos gadus pārraudzīja "Audi" rallijreida projektu.

Pasaules rallijreida čempionāta kopvērtējumā deviņus punktus Sainsam zaudē Nasers Al-Atija ("Prodrive"), kurš Dakaras rallijā izstājās, bet pēc tam uzvarēja "Abu Dhabi Desert Challenge". Trešo vietu ieņem Gerlēns Šišerī ("Toyota"), no līdera atpaliekot 12 punktus. Kopumā šosezon plānoti pieci posmi - pēc Portugāles sekos sacensības jūnijā Argentīnā un oktobrī Marokā.

Automobiļu klasē ierindā būs gan Al-Atija un Šišerī, gan tādi spēcīgi piloti kā Giloms de Meviuss, Jazīds Al Radži, Lukass Moraess, Sets Kintero un citi. Startēs arī lietuvietis Vaidots Žala, kura rīcībā būs tāda paša modeļa mašīna kā Sainsam.

Ierindā būs arī Lietuvas pilots Roks Baciuška. Viņš startēs T3 jeb "Challenger" bagiju klasē, kur būs viens no favorītiem. Pēc pirmajiem diviem posmiem, kuros gūta trešā un otrā vieta, Baciuška ir savas klases līderis kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv