Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Šišerī ātrākais rallijreida "Dakara" 11.posmā, Sainss teju nodrošina uzvaru kopvērtējumā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šišerī ātrākais rallijreida "Dakara" 11.posmā, Sainss teju nodrošina uzvaru kopvērtējumā
Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

LETA. Francijas pilots Herlāns Šišerī ceturtdien rallijreida "Dakara" 11.posmā tika pie otrā panākuma pēc kārtas, kamēr kopvērtējumā pirmo vietu jau teju ir nodrošinājis spānis Karloss Sainss.

Pirmspēdējā sacensību posmā dalībnieki mēroja 420 kilometrus. Otro dienu pēc kārtas pirmais finiša līniju šķērsoja Šišerī ("Overdrive"), kurš distanci veica četrās stundās un 43 minūtēs.

Otro vietu ieņēma beļģis Gijoms de Meviuss ("Overdrive"), zaudējot savam komandas biedram piecas minūtes un 32 sekundes, kamēr Sainss ("Audi") piekāpās piecas minūtes un 35 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Savukārt francūzis Sebastjens Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme"), kurš bija tuvākais Sainsa sekotājs kopvērtējumā, tehnisku problēmu dēļ zaudēja vairāk nekā stundu tuksnesī.

Pirms noslēdzošā posma Sainss ir iekrājis kopvērtējumā gandrīz pusotru stundu lielu pārsvaru pār de Meviusu un var zaudēt līderpozīciju tikai lielas neveiksmes gadījumā, kas liktu spānim trasē uzkavēties daudz ilgāk nekā konkurentiem. Labāko trijnieku kopvērtējumā noslēdz Lēbs, kurš atpaliek no Sainsa vairāk nekā pusotru stundu. Pirms 11.posma Lēbs atpalika kopvērtējumā no Sainsa nedaudz vairāk kā 13 minūtes.

Motociklu klasē botstvānietis Ross Brenčs ("Hero"), finišējot četrās stundās 51 minūtē un 57 sekundēs, izcīnīja uzvaru. Viņš par 32 sekundēm apsteidza amerikāni Rikiju Brabeku ("Monster Energy Honda") un par trīs minūtēm un 17 sekundēm bija ātrāks par Francijas sportistu Adrienu van Beverenu ("Monster Energy Honda").

Kopvērtējumā līderis ir Brabeks, kurš par desmit minūtēm un 22 sekundēm apsteidz Brenču. Trešajā pozīcijā, atpaliekot 14 minūtes un 31 sekundi, ierindojas van Beverens.

Šī gada rallijreidā "Dakara" ir jāveic 7891 kilometrs, kas sadalīts prologā un 12 posmos.

"Dakaras" rallijreids norisinās 46.reizi. Pērn vieglo automašīnu klasē par pieckārtēju čempionu kļuva Kataras autosportists Nasers al Atija ("Toyota Gazoo"), bet motobraucēju ieskaitē pie sava otrā titula "Dakara" rallijreidā tika argentīnietis Kevins Benavidess (KTM).

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

Izmantotie resursi:
LETA