Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lauris Daiders: "Izcēlām startu, bet pilots sagura un atkritām uz piekto vietu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lauris Daiders: "Izcēlām startu, bet pilots sagura un atkritām uz piekto vietu"
Lauris Daiders
Foto: sidecarcross.be

Šogad motokrosa sezona itin ātri ir sākusies Kristofam Santermansam ar Lauri Daideru, kuri jau paspējuši piedalīties trīs sacensībās un izcīnīt arī vietu uz pjedestāla. Svētdien, 19. martā norisinājās Nīderlandes atklātā čempionāta otrais posms, kur smilšainā trase un pamatīgās "špūres" neļāva atslābt nevienam sportistam.

Kristofam ar Lauri šī motokrosa sezona sākās neierasti ātri - pirmās sacensības aizvadītas 5. martā, startējot Nīderlandes čempionāta pirmajā posmā. Tur divu braucienu summā puišiem izdevās ierindoties piektajā vietā, vien nedaudz atpaliekot no pirmā trijnieka. Otrās sacensības sekoja jau nākamajā nedēļas nogalē, kad Beļģijas čempionāta pirmajā posmā tika izcīnīts pirmais pjedestāls 2017. gada motokrosa sezonā - godpilnā trešā vieta.

Svētdien, 19. martā norisinājās Nīderlandes čempionāta otrais posms, kurā mērķis bija skaidrs - iekļūt labāko trijniekā. Pirmajā braucienā teicams starts - brauciens uzsākts, atrodoties līderu pozīcijā. Diemžēl smagā Varseveldes trase dara savu un jau pēc pāris apļiem Kristofs ar Lauri atkrīt uz piekto pozīciju. Mierīgi turpinot braucienu, un, nepieļaujot kļūdas, viņiem izdodas finišēt piektajā vietā.

"Pirmais brauciens mums izdevās super, pat spējām "izcelt" startu," atzīst Lauris Daiders. "Diemžēl pēc pāris apļiem Kristofs sagura un atkritām uz piekto pozīciju. Bet esmu priecīgs par rezultātu."

Otrais brauciena startā kritienu piedzīvo cita ekipāža, kā rezultātā vēlāk brauciena laikā trasē sarkanais karogs un sacensības tika pārtrauktam. Sakarā ar to, ka diena jau gāja uz beigām un dabīgais apgaismojums nebija pietiekams, braucienu nolēma nepārstartēt un vietas uz pjedestāla tika sadalītas pēc pirmā brauciena rezultātiem.

"Otrajā braucienā sanāca slikts starts un pēc tam pirmajā līkumā priekšā nokrita cita ekipāža," savus piedzīvojumus šajās sacīkstēs apraksta Daiders, kura ekipāža uz sarkano karogu izkāršanas brīdi neatradās pirmajā desmitniekā. "Pēc tam braucienu uzsākām no pēdējās pozīcijas, grūtības sagādāja smilšainā trase un dziļās špūres."

Pēc aizvadītiem diviem posmiem, šobrīd Kristofs ar Lauri atrodas čempionāta kopvērtējuma piektaj'[a vietā. Nākamās sacensības vīriem 2. aprīlī, kad norisināsies Beļģijas čempionāta otrais posms.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-22 19:05, pirms 7 gadiem
sportists32 rakstīja: Pats gailis nesagura?
Un kāpēc gailis? Paskaties cik Kristofam pasē ir gadi, neko rupju vai nepareizu Lauris nepateica.