Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Katrs aplis prasīja lielu enerģiju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupelis: "Katrs aplis prasīja lielu enerģiju"
Jānis Daiders un Kaspars Stupelis
Foto: Daniel Waidner

Pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā astotais posms tika aizvadīts Vācijā. Astoto vietu Štrasbesenhahas trasē sasniedza Jāņa Daidera un Kaspara Stupeļa duets, kuriem jau šonedēļ plānots starts Latvijas čempionātā.

Vācijas posmā latviešiem uz pjedestāla neizdevās tikt, līdzīgi kā septītajā posmā, kas notika Beļģijā. Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks divu braucienu summā ieņēma ceturto vietu, Marvins Vanlušens un Haralds Kurpnieks ierindojās septītajā vietā, kamēr Daiders/Stupelis finālsacīkstēs finišēja devītie un astotie, kas summā ļāva tikt pie astotās vietas. Tikmēr Kristofs Santermanss un Lauris Daiders otrajā braucienā pilota veselības problēmu dēļ nepiedalījās, tāpēc posmā tikai 19. vieta.

"Sestdien no paša rīta cīnījāmies ar to, ka trasē pietrūkst ātruma," pēc aizvadītā posma Vācijā pastāstīja Kaspars Stupelis. "Katrs aplis prasīja diezgan lielu enerģiju, taču ar katru nobraukto apli rezultāti mazliet uzlabojās. Kvalifikācijā neizdevās sasniegt īpaši labu vietu - bija diezgan slikts starts, bet aizcīnījāmies līdz sestajai pozīcijai, kas svētdien uz starta ļāva stāties divpadsmitajiem."

Atgādinām, ka sestajā posmā Francijā Daiders/Stupelis pirmo reizi posma summā ierindojās trešajā vietā, tad Beļģijā bija septītie, bet šoreiz Vācijā klājās nedaudz grūtāk. Pēc šī posma pasaules čempionāta kopvērtējumā latviešu duets atkāpies no sestās uz septīto pozīciju.

"Šo to pamainījām un svētdien brīvajos treniņbraucienos par divām sekundēm uzlabojām apļa laiku," skaidro Stupelis. "Tomēr, ja jāstartē no 12. pozīcijas, īpašas izvēles iespējas startā nepaliek. Starti padevās viduvēji, bet, salīdzinot ar iepriekšējām nedēļām, tik slikti nemaz no starta neaizbraucām, bijām padsmitie. Pirmajā braucienā cīnījāmies un aizkļuvām līdz devītajai vietai, otrajā braucienā finišējām astotie. Kopvērtējumā tikai astotā pozīcija, un esam priecīgi, ka šī nedēļas nogale ir beigusies."

Jau gaidāmajās brīvdienās, 22. jūlijā Viļakā notiks Latvijas čempionāta piektais posms blakusvāģu motokrosā, kur Jānis Daiders un Kaspars Stupelis būs favorīti uz uzvaru.

"Jūs brauciet skatīties, bet mēs atkal dosimies cīnīties," līdzjutējus uz Viļaku aicina ekipāžas kantētājs Kaspars.

Blakusvāģu motokrosa kopvērtējumi

Pasaules čempionāts pēc 8. posma:

VietaEkipāžaPunkti
1.Etjēns Bakss/Nikolā Musē324
2.Valentīns Žirū/Elvijs Mucenieks304
3.Daniels Vilemsens/Robijs Bakss290
4.Stjuarts Brauns/Džo Milards239
5.Marvins Vanlušens/Haralds Kurpnieks227
6.Koens Hermanss/Kenijs van Gālens212
7.Jānis Daiders/Kaspars Stupelis210
8.Tomas Čermaks/Ondrejs Čermaks195
9.Brets Vilkinsons/Daniels Čemberleins162
10.Julians Veldmans/Bens van den Bogārts132
16.Kristofs Santermanss/Lauris Daiders79
37.Litaurs Variakojis/Mārtiņš Antons7
51.Jānis Jegorovs/Pēteris Jegorovs1

Latvijas čempionāts pēc 4. posma:

VietaEkipāžaPunkti
1.Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš159
2.Didzis Gorbenko/Artūrs Linters144
3.Raido Rīms/Mauriss Lina119
4.Mants Kišuns/Ritis Kišuns119
5.Jānis Daiders/Kaspars Stupelis100
6.Modris Štelle/Ilvars Skūltāns65
7.Jānis Jegorovs/Pēteris Jegorovs93
8.Jānis Sedlenieks/Ģirts Indrijaitis93
9.Kristaps Rozenbergs/Lotārs Aleksejevs79
10.Karls Kasesalu/Markus Normaks76

     [+] [-]

, 2017-07-21 05:58, pirms 7 gadiem
Jā! Smagi iet. Japieliek cik var šogad un nākošgad jānovinnē čempis lai var mest mieru un trenēt jaunos. Sponsorus vajag. Vairāk naudas visiem vieglāk. Šiem džekiem pieredzes pietiek.