Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Elvijs Mucenieks: "Tiek būvēts jauns motocikls, lai varētu cīnīties par uzvarām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Elvijs Mucenieks: "Tiek būvēts jauns motocikls, lai varētu cīnīties par uzvarām"
Žirū un Mucenieka ekipāža
Foto: Jürgen Lauer

Pasaules čempionāta trešais posms blakusvāģu motokrosā francūža Valentīna Žirū un latvieša Elvija Mucenieka ekipāžai nebija no spožākajiem. Nevienā no braucieniem Čehijā tā nebija pietiekami ātra, lai uzvarētu, un Mucenieks skaidro, ka lielā mērā tas saistīts ar tehniskām problēmām.

Čehijas posmā Kramolinas trasē Žirū ar Mucenieku abos braucienos ieņēma trešo vietu, arī summā bija trešie, bet pasaules čempionāta kopvērtējumā noturējuši otro pozīciju. Ekipāžas kantētājs Mucenieks skaidro, ka jau iepriekšējās divas Grand Prix nedēļas nogalē piemeklējušas tehniskas problēmas, ko novērst tā arī neizdevās. Pirms tam otrajā posmā Ukrainā sportisti ieņēma otro vietu, tikai par punktu atpaliekot no uzvarētājiem.

"Pēc Ukrainas posmā kopā ar komandu uzreiz devāmies uz Čehiju, jo bija problēmas ar tehniku un gribējās nedaudz ievilkt elpu no ikdienas darbiem un nedaudz atpūsties," skaidro latviešu motosportists. "Pēdējos posmos mums ir neskaidrības ar tehniku - nevaram saprast, kas nestrādā kā vajag un nevaram atrast vainu. Šīs problēmas turpinājās visas nedēļas garumā, arī sestdien un svētdien. Traki gāja kvalifikācijas braucienā, kur tehnika vispār neklausīja, bet pa nakti mehāniķi motociklu spēja savest kārtībā uz svētdienas finālbraucieniem. Abos braucienos it kā nebijām tālu no uzvaras, bet nespējām pietuvoties kaut vai līdz sekundes attālumam, lai uzvarētu. Nedaudz esmu vīlies, jo gribējās labāk."

Pašlaik sezonas kopvērtējumā Žirū/Mucenieks ir desmit punktus aiz līderiem Etjēna Baksa un Nikolā Musē, kamēr desmit punktus no viņiem atpaliek Daniels Vilemsens ar Robiju Baksu. Lai uzlabotu izredzes pacīnīties par uzvarām un titulu, šobrīd komanda būvē jaunu motociklu.

"Tagad tiek būvēts jauns motocikls un ceru, ka šis strādās labāk un turpmāk spēsim cīnīties par uzvarām," atklāj Mucenieks. "Nākamais pārbaudījums nākamnedēļ - Francijas čempionāta posms."

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99