Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Žirū/Mucenieks uzvar B grupas kvalifikācijā Igaunijas PČ posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Žirū/Mucenieks uzvar B grupas kvalifikācijā Igaunijas PČ posmā
Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks
Foto: Monta Tiltiņa

Nedēļu pēc posma Latvijā startējušas blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta sacīkstes Igaunijā, Kivieli trasē, kur šodien aizvadīti kvalifikācijas braucieni. A grupā uzvaru guva Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, bet B grupas braucienā triumfēja Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks.

A grupas sacensībās aiz uzvarētāju Vilemsena/Baksa ekipāžas palika sezonas līderi Etjēns Bakss un Nikolā Musē, kuri pagājušajā svētdienā kļuva par uzvarētājiem Stelpes posmā, kamēr trešo vietu šodien izcīnīja Koens Hermanss un Kenijs van Gālens.

Piektajā vietā starp 17 ekipāžām A grupā startēja Jānis Daiders un Kaspars Stupelis.

Tikmēr sezonas vicelīderi Žirū/Mucenieks uzvarēja B grupā, aiz sevis atstājot Deiviju Sandersu un Eduardu Soenensu, kamēr trešie finišēja Julians Veldmans un Bens van den Bogārts.

Piekto vietu B grupā, kur startēja 16 ekipāžas, ieguva Marvina Vanlušena un Haralda Kurpnieka ekipāža, bet septīto vietu guva igaunis Kerts Variks un latvietis Jānis Daiders, kuri kopā šogad startē pirmo reizi. Daidera līdzšinējais pilots Kristofs Santermanss turpina atgūties no rokas traumas, ko guva pasaules čempionāta posmā Ķegumā.

Pieteikto ekipāžu sarakstā bija atrodami arī Kristaps Rozenbergs un Lotārs Aleksejevs, kā arī Ainārs Dukulis un Ilvars Skūltāns, tomēr viņi pasaules čempionāta kvalifikācijā uz starta neizgāja.

Finālbraucieni Kivieli trasē notiks svētdienas pēcpusdienā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit aizvadītiem posmiem Etjēnam Baksam un Nikolā Musē ir 18 punktu pārsvars pār Valentīnu Žirū un Elviju Mucenieku. Jānis Daiders un Kaspars Stupelis ir septītie, bet astoto pozīciju ieņem Marvins Vanlušens un Haralds Kurpnieks.

Igaunijas PČ posma kvalifikācija

A grupa:

VietaEkipāžaValstsMotocikls
1.Daniels Vilemsens/Robijs BakssNL-NLWSP/Zabel
2.Etjēns Bakss/Nikolā MusēNL-FWSP/Zabel
3.Koens Hermanss/Kenijs van GālensNL-NLVMC/Zabel
4.Gerts van Vervens/Sībs van der PutensNL-NLWSP/TM
5.Jānis Daiders/Kaspars StupelisLV-LVVMC/Zabel

B grupa:

VietaEkipāžaValstsMotocikls
1.Valentīns Žirū/Elvijs MucenieksF-LVWHT/Husqvarna
2.Deivijs Sanderss/Eduards SoenenssB-BWSP/Zabel
3.Julians Veldmans/Bens van den BogārtsNL-NLWHT/Husqvarna
4.Stjuarts Brauns/Džo MilardsGB-GBWSP/Zabel
5.Marvins Vanlušens/Haralds KurpnieksB-LVVMC/Zabel
7.Kerts Variks/Lauris DaidersEST-LVWSP/KTM