Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" sezonas pirmajā posmā Katarā pārliecinoši uzvar čempions Banjaja

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" sezonas pirmajā posmā Katarā pārliecinoši uzvar čempions Banjaja
Frančesko Banjaja. Foto: Motorsport.com

Iepriekšējo divu gadu "MotoGP" čempions Frančesko Banjaja ar uzvaru Kataras "Grand Prix" uzsācis ceļu pretī trešajam titulam. Sacensībās Lusailas trasē "Ducati" komandas braucējs parādīja dominējošu veikumu, finišā aiz sevis atstājot Bredu Binderu un Horhi Martinu.

No pirmās pozīcijas sacensības uzsāka pērnās sezonas vicečempions, sestdien notikušās sprinta sacīkstes uzvarētājs Martins, kurš pašā sākumā vadību saglabāja. Banjaja startēja no otrās rindas, bet uzreiz izrāvās starp līderiem un dažu līkumu laikā bija apdzinis arī Martinu, nonākot pirmajā pozīcijā. Kopš tā brīža čempions sāncenšiem kļuva netverams.

Banjaja nevienā brīdī nebija tālu aizbēdzis no konkurentiem, bet ļoti stabili turējās sekundi vai nedaudz vairāk priekšā, kā rezultātā neviens pret viņu uzbrukumus izvērst nespēja.

Sākotnēji ilgu laiku otrajā vietā atradās "Pramac Ducati" komandas pārstāvis Martins, taču vēlāk viņu apdzina Breds Binders. KTM braucējs sacensību atlikušajā daļā droši noturēja otro pozīciju, tāpat Martins saglabāja trešo vietu.

"Moto2" klases čempions Pedro Akosta debitēja "MotoGP" klasē ar lielisku veikumu. Vienubrīd spānis bija pacēlies pat uz ceturto vietu un jau lūkoja dzīties pēc pirmā trijnieka, tomēr pieļāva kļūdu, izbraucot ārpus trases, kas ļāva Markam Markesam atkarot ceturto pozīciju. Titulētais Markess aizvadīja pirmās sacensības "Gresini Ducati" vienībā, lielāko distances daļu turoties ceturtajā vietā, kurā arī finišēja. Akosta pēc notikušā pozīcijas zaudēja un finišu sasniedza devītais.

Enea Bastianini, startējot no pirmās rindas, sākotnēji bija zaudējis pozīcijas, bet vēlāk aizcīnījās līdz piektajai vietai, apdzenot arī Aleksu Markesu, kurš finišēja sestais.

Sacensību rezultāti:

     [+] [-]

, 2024-03-10 21:07, pirms 2 mēnešiem
Kāds vakar pēc sprinta izteicās, ka Banjaija būs grūti dabūt trešo titulu pēc kārtas 🤭.Sacīkšu režīmā Ducati šobrīd pārējām ir neaizsniedzami. Ja nebūs smagi traumatisks kritiens (nenovēlu), tad Banjaijam nebūs konkurentu. Atseviškās gonkās kāds var “izšaut”, taču kopumā Ducati(rūpnīcas komanda) nav pārspējami.

     [+] [-]

, 2024-03-10 22:35, pirms 2 mēnešiem
Nu bet Binders ar KTM teisnē pat bija ātrāks par Ducati. Tā ka ar secinājumiem par Banjajas vieglo uzvaru MotoGP čempionātā nevajadzētu steigties.

     [+] [-]

, 2024-03-11 00:03, pirms 2 mēnešiem
Taisne ir viens, bet kopumā Banjaja visu kontrolēja. Jebkuru Bindera uzbrukumu (dažbrīd bija +0,085 apmēram) mierīgi atvairīja. Protams, katra trase būs savādāk un katrs var uzvarēt konkrēta posmā, bet sezonas kopējā nogrieznī Banjaja ir vistabilākais un ar lielisku moci.

     [+] [-]

, 2024-03-11 02:07, pirms 2 mēnešiem
Priekš Del_Narciso - šī bija Katara un nakts gonga... Būtiska atšķirība. Nesteidzies ar secinājumiem - nemaz tik ļoti izteikti nebija aizbēdzis prom no visiem. Es uz šo skatos joprojām piesardzīgi, lai gan, joprojām BAGNAIJA (priekš uzvārdu Guru) ir mans favorīts un ceru, ka neatkarīgi ne no kā - 3.tituls būs...