Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess: "Kritu, jo bija problēmas ar priekšējām bremzēm" (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Markess: "Kritu, jo bija problēmas ar priekšējām bremzēm" (+video)
Foto: Motorsport Images

"MotoGP" "Gresini Ducati" vienības braucējs Marks Markess atklāja, ka viņa kritienu izraisīja "negaidīta bremžu problēma".

Svētdien Amerikas "Grand Prix" sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē uzvaru svinēja spānis Maveriks Vinjaless, kurš kļuva par pirmo "MotoGP" braucēju, kurš spējis uzvarēt ar trīs dažādiem ražotājiem - ''Suzuki'', ''Yamaha'' un ''Aprilia''.

Pēc kvalifikācijā trešās vietas izcīnīšanas Markess bija viens no favorītiem uz uzvaru Amerikas "Grand Prix" sacensībās, kas būtu viņa astotā uzvara šajā trasē. 11.aplī Markesam izdevās nokļūt vadībā, kad viņš sīvā cīņā apdzina debitantu Pedro Akostu. Taču prieki nebija ilgi, jo drīz vien spāņu braucējs, nevienam netraucējot, piedzīvoja kritienu, tādējādi izstājoties no sacensībām.

"Tā ir vilšanās, jo īpaši tāpēc, ka trasē jutos labi, spēcīgi," saka Marks Markess. "Bet jā, esmu vairāk kā vīlies, jo ātrums bija, sajūtas bija, bet visu sacensību laikā man bija negaidītas problēmas ar priekšējām bremzēm, kas man sagādāja daudz grūtības.''

"Taču, neskatoties uz to, pat ar šādām problēmām varēju braukt vadošajā grupā, jo kopējais temps nebija ātrs. Pēc tam centos pēc iespējas ātrāk izvirzīties vadībā, lai redzētu, vai bremzēm nemainīsies temperatūra. Sajūtas uzlabojās, bet vēlāk, kad bremzēju pie lielāka ātruma, pazaudēju priekšu un kritu. Pēc datiem mēs redzējām, ka problēma bija, jo mēs redzējām, ka bremzēšanas vietā, kur avarēju, bremzēju divas reizes. Arī 12.līkumā bremzēju divas, trīs reizes.”

Neskatoties uz piedzīvoto kritienu, Markess saskata arī pozitīvas lietas. "Taču vissvarīgākais ir tas, ka jūtos konkurētspējīgs, un tas man dod labas sajūtas, spēcīgu mentalitāti. Jūs zināt, ka esmu tāds, kurš, ja avarēju, saku: "Atvainojiet, es avarēju". Šoreiz mums bija daudz problēmu, bet labi ir tas, ka tās ir normālas problēmas jaunā projektā. Kad mums ir problēmas, mums jāatrod atbilde. Es domāju, ka komanda ir diezgan ātra, un mums būs atbilde nākotnei."

Pēc trīs posmiem Markess ar 36 punktiem ieņem astoto vietu, kamēr līderis ar 80 punktiem ir Horhe Martins.

Kopvērtējums:

V.BraucējsPunkti
1.MARTIN Jorge80
2.BASTIANINI Enea59
3.VIÑALES Maverick56
4.ACOSTA Pedro54
5.BAGNAIA Francesco50
6.ESPARGARO Aleix39
7.MARQUEZ Marc36
8.DI GIANNANTONIO Fabio25