Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu
Foto: Motorsport.com

F1 pasaules čempionāta īpašnieki "Liberty Media" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par "MotoGP" pārņemšanu savā paspārnē. Darījuma summa esot ap četriem miljardiem eiro.

Medijos tiek ziņots, ka darījums starp "Liberty Media" un "Dorna Sports", kas ir promoters ne vien "MotoGP", bet arī pasaules superbaiku čempionātam (WSBK) un "MotoE" čempionātam, ir noticis jau pirms vairākām nedēļām.

Sākotnējais plāns bija par to paziņot vēl pirms 2024. gada "MotoGP" sezonas starta. Bažas par konkurences tirgu regulējošās Eiropas Komisijas institūcijas iejaukšanos toreiz šo soli iesaldēja.

Tagad jau respektablais laikraksts "Financial Times" ziņo, ka "MotoGP" čempionāta pārņemšanu var uzskatīt par notikušu darījumu. Publikācijā arī norādīts, ka būtu ļoti dīvaini, ja par konkurences likumu piemērošanu atbildīgie šo lietu nebūtu izanalizējuši.

Prognozējams, ka oficiālais paziņojums būs vēl pirms nākamā posma, kas 13. un 14. aprīlī norisināsies ASV, Ostinas trasē.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv