Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vinjalesam uzvara "MotoGP" trešajā posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vinjalesam uzvara "MotoGP" trešajā posmā
Maveriks Vinjaless. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

LETA. Spānis Maveriks Vinjaless svētdien izcīnīja pirmo vietu pasaules motošosejas čempionāta trešā posma - Amerikas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Vinjaless ("Aprilia"), kurš sestdien bija ātrākais sprinta sacīkstē un ieņēma pirmo vietu kvalifikācijā, pēc neveiksmīga starta atradās 11.vietā, taču turpinājumā aizcīnījās līdz pirmajai vietai un finišā apsteidza spāni Pedro Akostu ("GasGas") par nepilnām divām sekundēm.

Labāko trijnieku, atpaliekot gandrīz trīs sekundes, noslēdza itālis Enea Bastianīni ("Ducati Lenovo").

Ceturtais finišēja Horhe Martins ("Prima Pramac"), piektais bija pagājušās sezonas čempions Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo"), sesto vietu ieņēma Fabio di Džannantonio ("Pertamina Enduro VR46"), septītais bija Aleišs Espargaro ("Aprilia"), astotajā un devītajā pozīcijā ierindojās attiecīgi Marko Bedzeki ("Pertamina Enduro VR46") un Breds Binders ("Red Bull KTM"), kamēr pirmo desmitnieku noslēdza Fernandess.

Pēc pirmajiem trijiem posmiem kopvērtējuma līderis ar 80 punktiem ir Martins, otrais ar 59 punktiem ir Bastianīni, bet trešajā pozīcijā ar 56 punktiem atrodas Vinjaless.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēts 21 sacensību posms.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempionu kļuva Banjaja.