Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" sezonas ievadā uzvaru sprintā izcīna vicečempions Martins

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" sezonas ievadā uzvaru sprintā izcīna vicečempions Martins
Horhe Martins. Foto: Motorsport.com

Ar sprinta sacensībām Katarā šodien startēja "MotoGP" pasaules čempionāta jaunā sezona, bet uzvaru izcīnīja pērnā gada vicečempions Horhe Martins no "Pramac Ducati" vienības. Čempions Frančesko Banjaja finišu sasniedza ceturtais, apli pirms finiša zaudējot trešo vietu.

Martins startēja no pirmās pozīcijas un pārliecinoši atradās vadībā visu sacīksti. Pirmajā trijniekā sprintu noslēdza arī KTM komandas braucējs Breds Binders un Aleišs Espargaro no "Aprilia".

Marks Markess debitēja "Gresini Ducati" komandā un bija tuvu ceturtajai vietai, taču mazas kļūdas dēļ titulētais sportists atkrita uz piekto vietu, kurā arī sasniedza finišu. Pirms tam viņš bija apdzinis Enea Bastianīni un Espargaro, vēl piecus apļus pirms finiša pretendējot uz pjedestālu. Spānis centās noķert Banjaju, kad pieļāva kļūdu un izbraucot par tālu līkuma ārmalā, kā rezultātā palaida Espargaro priekšā.

Iepriekšējo divu sezonu čempions Banjaja atradās trešajā vietā, bet "Ducati" rūpnīcas braucēju apli pirms finiša pārspēja Espargaro, atstājot viņu ceturtajā pozīcijā.

Pirmajās piecās pozīcijās finišēja piecu dažādu komandu braucēji.

Lieliska "MotoGP" debija pērnās sezonas "Moto2" čempionam Pedro Akostam, kurš startēja un finišēja astotais jau pirmajās sacensībās. Jaunais spāņu talants pārstāv "GasGas Tech3" vienību.

Kataras posma "Grand Prix" sacīkste tiks aizvadīta svētdien, bet tās sākums plkst. 19:00.

Sprinta sacīkstes rezultāti:

     [+] [-]

, 2024-03-09 19:32, pirms 2 mēnešiem
Bagnaijam ĻOOOOTI paveiksies, ja dabūs 3.titulu šogad...
Dzīvosim - redzēsim...