Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ukrainas Grand Prix kvalifikācijā uzvar Žirū un Mucenieks

Juris Grīns
Juris Grīns

Ukrainas Grand Prix kvalifikācijā uzvar Žirū un Mucenieks
Žirū un Mucenieka ekipāža
Foto: Mx Smx Foto

Pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā šonedēļ turpinās ar otro posmu Ukrainā, un jau šodien tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības, kur pārliecinošu uzvaru svinēja Valentīna Žirū un Elvija Mucenieka ekipāža. Lieliski rezultāti arī citiem latviešiem.

Sezonas pirmajā posmā guvuši otro vietu, nedēļas nogali Čerņivcu mototrasē Žirū un Mucenieks uzsākuši ar vēl lielākām ambīcijām. Uz starta stājoties 22 ekipāžām, Francijas un Latvijas apvienotā ekipāža spēja parādīt pārliecinošu sniegumu, pēdējos apļos attālinājās no konkurentiem un finišā iebrauca vairāk par piecām sekundēm priekšā tuvākajiem sekotājiem.

Otro vietu izcīnīja Etjēns Bakss un Nikolā Musē, kuri iepriekšējā posmā Nīderlandē uzvarēja abos finālbraucienos un šobrīd ir sezonas līderi. Tikmēr trešo vietu ieguva pieredzējušais un titulētais Daniels Vilemsens kopā ar kantētāju Robiju Baksu, kuri pašlaik pasaules čempionāta kopvērtējumā ir astotie. No uzvarētājiem viņi kvalifikācijā atpalika vairāk par pusminūti.

Piektajā vietā finiša līniju šķērsoja Marvina Vanlučena un Haralda Kurpnieka ekipāža, kas vien par nepilnu sekundi apsteidza vienīgo latviešu ekipāžu pasaules čempionātā - Jāni Daideru un Kasparu Stupeli. Tāpat pirmajā desmitniekā iekļuva Kristofs Santermanss un Lauris Daiders.

Ukrainā no latviešiem startē vēl arī Mārtiņš Antons, kurš ir kantētājs lietuvietim Lauritam Variakojim. Viņi uzvarētājiem zaudēja vienu apli un finišā ierindojās 15. vietā.

Abi finālbraucieni Ukrainas posmā norisināsies svētdien, 7. maijā.

Šobrīd Žirū/Mucenieks no līderiem Baksa/Musē atpaliek astoņus punktus, ierindojoties otrajā vietā. Santermanss/Daiders pašlaik ir sestie, Daiders/Stupelis ierindojas devītajā vietā, savukārt Vanlučens/Kurpnieks atrodas 11. pozīcijā.

Ukrainas Grand Prix kvalifikācijas sacīkstes

VietaEkipāžaValstsMotociklsRezultāts
1.Valentīns Žirū/Elvijs MucenieksFRA/LATWHT MEFO14 apļi
2.Etjēns Bakss/Nikolā MusēNED/FRAWSP Zabel+5.176
3.Daniels Vilemsens/Robijs BakssNED/NEDWSP Zabel+31.871
4.Stjuards Brauns/Džo MilardsGBR/GBRWSP Zabel+52.549
5.Marvins Vanlučens/Haralds KurpnieksBEL/LATVMC Zabel+54.835
6.Jānis Daiders/Kaspars StupelisLAT/LATVMC Zabel+55.548
7.Deivijs Sanderss/Eduards SoenenssBEL/BELWSP Zabel+1:05.906
8.Kristofs Santermanss/Lauris DaidersBEL/LATWHT Zabel+1:06.929
9.Tomass Čermaks/Ondrejs ČermaksCZE/CZEWSP Mega+1:07.835
10.Brets Vilkinsons/Daniels ČamberleinsGBR/GBRWSP Mega+1:08.625
...............
15.Lauritas Variakojis/Mārtiņš AntonsLIT/LATWSP Husqvarna+1 aplis