Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis pēc PČ posma Igaunijā: ''Emocijas kā vecajos laikos. Bija ļoti patīkami''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Stupelis pēc PČ posma Igaunijā: ''Emocijas kā vecajos laikos. Bija ļoti patīkami''
Gerts Gordejevs un Kaspars Stupelis. Foto: Jenn Conner Photography

Latviešu kantētājs Kaspars Stupelis intervijā ar ''Sportacentrs.com'' atklāti stāstīja par Igaunijā aizvadīto pasaules čempionāta posmu blakusvāģiem. Tajā viņš ar igauņu pilotu Gertu Gordejevu izcīnīja augsto piekto vietu.

''Izjūtas kā pa amerikāņu kalniņiem. Sestdien tika izdauzīts priekšējais zobs trīskārša lēciena dēļ. Svētdien rezultāts bija beidzot tāds, uz ko tiešām esam spējīgi. Abos braucienos varēja būt labāks starts. Otrajā braucienā Gertam vairs nebija tik daudz cīņasspara kā pirmajā - domāju, ka mums bija jābūt vienu vietu augstāk. Trase bija normas robežās. Pirmajā braucienā bija ļoti laba, taču otrajā diezgan riskanta un izsista,'' sacīja Stupelis.

Stupeļa ekipāža abos braucienos ierindojās sestajā pozīcijā, kopvērtējumā izcīnot piekto vietu. Tas bija labākais dueta sniegums šosezon.

Latviešu kantētājam uzdevām arī jautājumu par to, vai trasē bija jūtams latviešu atbalsts. Par atmosfēru Langē Kaspars izteicās lakoniski, taču pozitīvi: ''Nevēlos dalīt latviešus un igauņus. Baltijas atbalsts bija superīgs un tajā ietilpa arī latvieši. Emocijas bija kā vecajos laikos. Bija ļoti patīkami.''

Gordejeva/Stupeļa ekipāža pēc aizvadītiem četriem posmiem ieņem 14. vietu PČ kopvērtējumā. Duets ir izcīnījis 60 punktus un par diviem punktiem atpaliek no 13. pozīcijas. Šosezon PČ ietvaros atlikuši vēl divi posmi - Čehijā un Vācijā.

''Mērķis pirms sezonas bija regulāri braukt no piektās līdz desmitajai pozīcijai, bet šis bija tikai pirmais posms, kurā mums tas izdevās. Nezinu, ko varu pielikt no sevis. Ja Gerts izpildīs manus norādījumus, tad būs gan ātrums, gan labs rezultāts. To viņš arī svētdien apliecināja. Pirmie trīs GP posmi ir bijuši ar ļoti lielām neveiksmēm un līdz ar to bez jēdzīga rezultāta. Par goda pjedestālu es nedomāju, bet par sakarīgiem rezultātiem, izcīnītiem punktiem un labāko desmitnieku gan. Čehijas un Vācijas trasēm ir jābūt parocīgākām priekš Gerta,'' sarunu uz pozitīvas nots noslēdza sportists.

Sezonas piektais posms paredzēts trešajā un ceturtajā augustā, kad sportisti tiksies Čehijā. Sezona tiks noslēgta augusta vidusdaļā, kad 18. un 19. augustā Vācijā tiks aizvadīts pēdējais posms.