Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Verstapenam jābeidz pieļaut kļūdas"

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Horners: "Verstapenam jābeidz pieļaut kļūdas"
Makss Verstapens
Foto: EPA/Scanpix

"Red Bull" F1 komandas vadītājs Kristians Horners paziņojis, ka komandas braucējam Maksam Verstapenam būtu jāmācās, un jāpārstāj pieļaut šādas kļūdas.

Šajā nedēļas nogalē Monako ielās norisinās leģendārā Monako Grand Prix izcīņa. Vakar aizvadītajā kvalifikācijā pie uzvaras tika "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo, kamēr viņa komandas biedrs Verstapens tajā nespēja piedalīties, dēļ trešajā treniņbraucienā piedzīvotās avārijas.

"Viņš ir mašīnā, kas ir spējīga uzvarēt šo posmu, un tas viņam sāpēs vēl vairāk, jo bieži nerodas iespēja uzvarēt Monako Grand Prix izcīņu," stāsta Horners.

"Viņam ir jāmācās un jābeidz pieļaut šīs kļūdas. Viņš to zin labāk kā jebkurš cits, un es varu iedomāties, ka bija diezgan sāpīgi vērot kvalifikāciju no malas, zinot kāds rezultāts varēja būt."

Kad Horneram tika vaicāts, vai šis incidents Verstapenam beidzot varētu likt pārtraukt pieļaut kļūdas, viņš saka: "Es tā ceru. Ja šis nē, tad nezinu kas cits."

Horners arī stāsta ka mehāniķi smagi strādājuši lai novērstu bojājumus. Mašīna jau esot tikusi palaista, tomēr tad parādījusies eļļas noplūde ātrumkārbā.

Ņemot vērā, ka šaurajās Monako ieliņās ir grūti apdzīt, Verstapenam būs grūti cerēt uz augstu vietu sacīkstes finišā. Kopš F1 tiek izmantots esošais kvalifikācijas formāts, neviens braucējs, kurš kvalificējies ārpus pirmā desmitnieka, nav spējis kāpt uz goda pjedestāla.

Fernando Alonso spēja finišēt sestais pēc starta 24. vietā 2010. gadā, kamēr Mihaels Šūmahers finišēja piektais startējot no 22. vietas 2006. gadā.

Monako GP sacīkste šodien sāksies plkst. 16.10 pēc Latvijas laika. Braucējiem 3,337 kilometrus garajā trasē būs jāveic 78 apļi.

Izmantotie resursi:
Formula 1®