Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Japānā gatavojas būvēt leģendārās Nirburgringas kopiju

Juris Grīns
Juris Grīns

Japānā gatavojas būvēt leģendārās Nirburgringas kopiju
Nirburgringa
Foto: motorward.com

"Toyota" šobrīd kaļ plānus par milzīga testu kompleksa būvniecību Japānā, kura ietvaros tiktu izveidota arī leģendārās Nirburgringas sacīkšu trases kopija.

Rietumvācijā esošajā Nirburgringas trases pilnajā versijā, kas pazīstama arī kā Nordšlaife, savus jaunākos automobiļus testē ļoti daudzi ražotāji, ieskaitot "Toyota". Tagad kompānija vēlas izveidot pati savu testu kompleksu, kas sastāvētu no 11 dažādām trasēm.

Kamēr Nordšlaife ir 20.7 km gara, "Toyota" plāno šo trasi nokopēt tikai daļēji, izveidojot 5.3 km garu tās versiju, taču iekļaujot gan daudzus līkumus, gan pacēlumus, kas raksturīgi slavenajai Vācijas sacīkšu trasei.

Trase atradīsies Aiči prefektūrā uz Honsju salas. Kompleksa kopējās izmaksas tiek lēstas gandrīz 3.3 miljardu eiro apmērā, bet "Toyota" to cer atpelnīt ar automobiļu tirdzniecību ASV un Eiropā.

Nirburgringas trase tika uzbūvēta 20. gadsimta divdesmitajos gados, savulaik tās garajā versijā notika arī "Formula 1" sacensības, taču vēlāk to atzina par pārāk bīstamu tik ātrām mašīnām. Titulētais Džekijs Stjuarts to nodēvējis par "zaļo elli", un šo terminu vēlāk pārņēma un izmantoja daudzi autosporta pazinēji.

1984. gadā tika uzbūvēta Nirburgringas trases īsā versija, kur Vācijas F1 Grand Prix pēdējo reizi notika 2013. gadā un varētu atgriezties nākotnē.

Izmantotie resursi:
Motor1.com | Car Reviews, Automotive News and...

  -1 [+] [-]

, 2018-02-26 16:39, pirms 6 gadiem
Rīgas ZOO grib nokopēt ziloni, paņēma skudru lāci, tāds pats, tikai mazāks... ibio...

     [+] [-]

, 2018-02-26 19:33, pirms 6 gadiem
Uvio77 rakstīja: Rīgas ZOO grib nokopēt ziloni, paņēma skudru lāci, tāds pats, tikai mazāks... ibio...
labs
nordšlaifes kopija var būt tikai tad, ja tā ir 20,8km zaļā elle, vai 26km gara, ja brauc visu garumu kopā ar F1GP trasi.