Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" plāno alternatīva F1 čempionāta izveidi

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" plāno alternatīva F1 čempionāta izveidi
"Ferrari" jaunā F1 modeļa prezentācija
Foto: Scuderia Ferrari

Bijušais F1 boss Bernijs Eklstouns žurnālistiem atklājis, ka "Ferrari" komanda jau sākusi pārrunas par iespējamu alternatīva čempionāta izveidi, kas kļūtu par konkurentu "Formulai 1".

Jau decembrī "Ferrari" prezidents Serdžio Markione brīdināja, ka komanda var aiziet no F1 pasaules čempionāta, ja 2021. gadā spēkā stāsies tehniskie noteikumi, kas neatbilst viņu pārliecībai par autosportu. Kā zināms, jaunie čempionāta īpašnieki no "Liberty Media" plāno dažādas izmaiņas, kas ne visas komandas apmierina, tostarp atteikties no īpašā vēsturiskās komandas bonusa maksāšanas "Ferrari".

"Dažiem cilvēkiem ir padomā jauna čempionāta izveide," atklāj Eklstouns. "Serdžio par to jau ir runājis ar citiem. Galvenā doma ir saprotama. "Formula 1" ir "Ferrari" un "Ferrari" ir "Formula 1". Ja parunāsiet ar cilvēkiem visā pasaulē, nevienu neinteresē "Ferrari" ielas mašīnas. Man riebtos redzēt F1 sacīkstes bez viņiem."

Eklstouns arī apgalvo, ka vairāki neapmierināti sacīkšu organizatori gatavi nostāties "Ferrari" pusē.

"Ja tiktu aizsākts jauns čempionāts un tam būtu tādi paši elementi kā tagad, turklāt tas būtu lētāks organizatoriem nekā "Formula 1", viņi nekavējoties piekristu sadarbībai ar "Ferrari"," stāsta Eklstouns.

Tāpat viņš apgalvo, ka šobrīd notiek vēl kāda čempionāta plānošana, kurā startētu tikai sievietes.

Eklstouns arī iesaka "Formulai 1" jau 2021. gadā spert absolūti radikālu soli: "Mums aizvien pieder "Formula 1" nosaukums un ir līgumi ar posmu rīkotājiem, tāpēc vajag uztaisīt pilnīgi cita veida auto, jārunā ar ražotājiem un jāizveido ar elektrību darbināmu mašīnu "Formula 1" čempionātu."

Izmantotie resursi:
SBS TV | SBS Radio | SBS On Demand, news,...

     [+] [-]

, 2018-02-25 19:27, pirms 6 gadiem
Tas ir tas, ko es teicu.
Nosaukumi ir, reāli saslēgs līgumus, no kuriem pēdējā brīdī varēs nolekt, un pirmais Liberty darbs būs beibes uz starta laukuma, piķis komandām, utt.