Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ja "Manor" komanda šogad startēs F1, tās sastāvā brauks brits Stīvenss

Juris Grīns
Juris Grīns

Ja "Manor" komanda šogad startēs F1, tās sastāvā brauks brits Stīvenss
Vils Stīvenss
Foto: Marussia

Ja "Manor" komanda stāsies uz starta 2015. gada F1 čempionātā, viens no tās pilotiem būs 23 gadus vecais brits Vils Stīvenss.

"Manor" komanda, kuras pieteikums dalībai 2015. gada sezonā jau pirms kāda laika tika apstiprināts, nepiedalās pirmssezonas F1 testos, tomēr ir apņēmības gatava iziet uz starta pirmajā posmā Austrālijā, kas gaidāms martā.

Bijusī "Marussia" komanda pagājušajā nedēļā pārtrauca maksātnespējas procesu un vienojās ar "Ferrari" rūpnīcu par dzinēju piegādi.

Stīvenss pagājušajā gadā bija "Marussia" testu un rezerves pilots. Vēl pirms tam viņš šo lomu pildīja "Caterham" komandā, kuras sastāvā atgriezās 2014. gada nogalē, lai pēdējā posmā Abū Dabī aizvadītu F1 debijas sacensības.

"Ir lieliski redzēt, ka "Manor" komandā lietas virzās uz priekšu, turklāt ir ieguldīts neticami daudz darba, lai glābtu komandu," stāsta Stīvenss, kurš Abū Dabī "Grand Prix" finišēja 17. vietā, bet pirms tam ieguva divas uzvaras "Formula Renault 3.5 Series" čempionātā, sezonu noslēdzot sestajā vietā.

Šobrīd "Manor" komandas sakarā ir daudz nezināmo, tomēr arvien vairāk parādās detaļas par to, ka tā patiešām varētu iziet uz starta jau šajā sezonā. Pēc tam, kad F1 Stratēģijas grupa bloķēja komandas ieceri startēt ar 2014. gada mašīnu, komanda strādā pie auto pārveidošanas, lai tas pilnībā atbilstu šīs sezonas tehniskajiem noteikumiem.

Stīvenss apgalvo, ka mašīna tiek gatavota Doningtonā un tehniskais personāls pie tās darbojas 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2015-02-25 20:56, pirms 9 gadiem
Prieks par Stīvensu. AAE neizskatījās slikti, tā ka pelnījis vietu F1 saimē. Kas attiecas uz otru pilotu, tad tur varianti it kā nav visai daudz, es paredzu ka otro vietu iegūs Rossi vai Marčiello, protams, nevar aizmirst arī par maksas pilotiem

     [+] [-]

, 2015-02-25 21:19, pirms 9 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Prieks par Stīvensu. AAE neizskatījās slikti, tā ka pelnījis vietu F1 saimē. Kas attiecas uz otru pilotu, tad tur varianti it kā nav visai daudz, es paredzu ka otro vietu iegūs Rossi vai Marčiello, protams, nevar aizmirst arī par maksas pilotiem
noteikti rossi jo jaietrenē ir Haasam piloti

     [+] [-]

, 2015-02-25 22:07, pirms 9 gadiem
Emka3-95 rakstīja: noteikti rossi jo jaietrenē ir Haasam piloti
aha HAAS vispār nedomā ko dara jo vienu pilotu viņi izdomājuši likt NASCAR veterānu ( aizmirsu uzvārdu) labi cik zinu viņš ir baigā zvaigzne bet formulā tas cauri neies un kaut vai tapēc ka F1 sezonā vispār nav ovālu.

     [+] [-]

, 2015-02-25 22:25, pirms 9 gadiem
Manor otrs pilots noteikti bus, ta saucamais maksas pilots, kuram bus vairak naudas, tas brauks, vini joprojams ir nabadzigaka komanda. Ja uz atru roku uzmeistarota formula spess sastadit Force India (ari tiko pa beidza, jo nebija naudas) konkurenci, bus cempionu cienigs veikums.

HAAS pagaidam izskatas neparak nopietns pasakums, skiet ka vini pilnigi neko nesaprot, kas ir F-1 un cik loti ta atskiras no jenku auto sporta, gan jau piemekles Caterham liktenis izskerdes neracionali lidzeklus, lidz naksies boditi slegt.

     [+] [-]

, 2015-02-25 22:29, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Manor otrs pilots noteikti bus, ta saucamais maksas pilots, kuram bus vairak naudas, tas brauks, vini joprojams ir nabadzigaka komanda. Ja uz atru roku uzmeistarota formula spess sastadit Force India (ari tiko pa beidza, jo nebija naudas) konkurenci, bus cempionu cienigs veikums.

HAAS pagaidam izskatas neparak nopietns pasakums, skiet ka vini pilnigi neko nesaprot, kas ir F-1 un cik loti ta atskiras no jenku auto sporta, gan jau piemekles Caterham liktenis izskerdes neracionali lidzeklus, lidz naksies boditi slegt.
kāds var būt rezultāts komandai kas vispār nevienu testu neaizvadīs līdz sacensībām?

     [+] [-]

, 2015-02-25 22:49, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: kāds var būt rezultāts komandai kas vispār nevienu testu neaizvadīs līdz sacensībām?
Force India savu jauno modeli, jau ari tikai 2 dienas bus patestejusi 27.marta FI Barselona ieradisies vinu si gada modelis, lidz sim vini vizinajas ar pagaisa gada masinu.
Nav tik traki, ka Manor bez testiem, motors Ferrari kuram nav vairs pirmas sezonas slimibas un ta ka budzets ierobezots, tad ar aerodinamiku bus trapis vai nebus, tam ari testi nelidzetu, jo radikali ko mainit tapat nebutu lidzekli.

     [+] [-]

, 2015-02-25 22:54, pirms 9 gadiem
Emka3-95 rakstīja: noteikti rossi jo jaietrenē ir Haasam piloti
Manā skatījumā Rossi ir visai niecīgas izredzes. Marčiello ir lielākas izredzes, jo tā Manor varētu daļēji norēķināties ar Ferrari par motoriem. Piekrītu tam, ka otrs pilots visticamākais ka būs maksas pilots. Ticams ir arī variants, ka sezonas laikā šis maksas pilots nomainās pret citu maksas pilotu

Kas attiecas uz Haas, tad viņu mērķis ir uz 2016. gadu dabūt pilotu ar pietiekami lielu F1 pieredzi (izskan Zutila vārds, bija arī Batons pirms viņš pagarināja līgumu ar McLaren). Kas attiecas uz to 40+ gadīgo Nascar pilotu, tad tam es neticu. Jā, visticamākais, ka otrs pilots būs amerikānis, bet ar formulu (nevis Nascar) pieredzi, min Rossi, Deiliju, Hanteru-Reiju, Marko Andretti, Hildebrandu