Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komanda sāk darbu pie 2016. gada F1 auto konstruēšanas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komanda sāk darbu pie 2016. gada F1 auto konstruēšanas
Džīns Hāss
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Itālijas sacīkšu auto rūpnīcā "Dallara" ir sākts darbs pie F1 bolīda konstruēšanas, kas būs gatavs startēšanai 2016. gada čempionātā. Ar to cīņā dosies jaunā amerikāņu komanda "Haas".

Lai gan "Haas" komandas bāzes vieta atrodas ASV, kļuvis zināms, ka Eiropas mājvieta tai būs Lielbritānijā. "Haas" izmantos telpas Banberijā, kur līdz šim mitinājās nu jau bankrotējusī "Marussia" vienība.

Jaunās komandas īpašnieks Džīns Hāss pie jaunajām telpām cer tikt tuvākajā, kad "Marussia" īpašumi tiks pārdoti izsolē. Uzreiz pēc tam viņš sola sākt Eiropas bāzes iekārtošanu savas komandas vajadzībām.

2016. gada F1 šasija jau sākta konstruēt un izgatavot "Dallara" rūpnīcā Varano de Malegari, Itālijā. Vēlāk tā tiks pilnveidota "Haas" bāzē Šarlotē, Ziemeļkarolīnā, savukārt Lielbritānijas rūpnīca tikšot izmantota, lai auto pilnveidotu sezonas laikā.

Ir parādījusies informācija, ka Hāss varētu pilnībā pārņemt "Marussia" komandu un ar tās vecajām mašīnām startēt F1 čempionātā jau šogad. Pagaidām šīm spekulācijām gan nav iegūts oficiāls apstiprinājums. Tiesa, zināms, ka komandas pieteikums gaidāmajai sezonai ir nosūtīts F1 čempionāta vadībai un jau apstiprināts, līdz ar to teorētiski tas būtu iespējams.

"Marussia" īpašumu izsole bija plānota agrāk, taču tika atcelta, jo uzradusies kāda slepena trešā puse, kas veic pārrunas par komandas pārpirkšanu. Visticamāk, tieši "Haas" varētu iegādāties visus "Marussia" bijušos īpašumus.

Kā zināms, dzinējus komandai apsolījusies piegādāt "Ferrari" rūpnīca.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2015-01-24 10:27, pirms 9 gadiem
jauna mašīnu konstruēšana sākusies ar krievu tarakānu iznīdēšanu bijušajās telpās
ja nopietni tad Marussia formulas nav tā vērtas lai mēģīnātu izmantot jau šajā sezonā, tā būtu lieka naudas izmešana

     [+] [-]

, 2015-01-24 12:35, pirms 9 gadiem
Marussia nekad neviens krievs nav bijis, nedarbiniekos, ne pilotos, tik cik no krievu kantora naca nauda.
Ja HASS pasutijis masinu Dallara tad nekas tur nebus, karteja HRT limena masina (viniem ari Dallara taisja masinas), kas 100% nebus kokuretspejiga, viniem labak tiesam nopirkt Marussia un meginat to pilnveidot, neka Dallara dranki trenkat.

     [+] [-]

, 2015-01-24 13:36, pirms 9 gadiem
Es nesaprotu, kāda jēga likt Ferrari sūdu likt HAAS formulā. Tiešām nevar normāli izdarīt lietas kā nākas. Būtu kādu Amerikāņu zvēru likuši kopā, kaut vai Dodžu. Pielāgotu šasijai visu, sanāktu tiešām kārtīga formula