Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo uz F1 sezonas pirmo posmu saņem trīs starta vietu sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo uz F1 sezonas pirmo posmu saņem trīs starta vietu sodu
Daniels Rikjardo
Foto: EPA/Scanpix

Lai gan šodien F1 čempionāta atklāšanas posma ietvaros tika aizvadītas vien pirmās divas treniņbraucienu sesijas, "Red Bull" komandas pilots Daniels Rikjardo jau izpelnījies trīs starta vietu sodu.

Jau pagājušajā sezonā "Red Bull" piloti bieži tika sodīti par dzinēja un tā komponenšu atļautā skaita pārsniegšanu, taču šoreiz iemesls nav tehniskas problēmas ar "Renault" jaudas agregātu.

Otrā treniņa vidū pēc sarkano karogu izkāršanas Rikjardo neesot uzrādījis minimālo pieļaujamo laiku atsevišķās trases daļās jeb vienkārši braucis pārāk lēnu, neatbilstoši F1 noteikumiem, kā rezultātā tiesneši viņam piešķīruši trīs starta vietu sodu un divus soda punktus. Tāpat tiesneši oficiālajā ziņojumā norāda, ka sods varēja būt bargāks, taču ticis mīkstināts, jo reāli bīstamu situāciju sportists trasē neradīja.

Dati rāda, ka Rikjardo samazinājis ātrumu par 175 km/h un pēc tam pēdējos trīs līkumus veicis ļoti lēni. Sportists norāda, ka kļūdījies, jo pats ekrānā nepareizi nolasījis minimālo atļauto laiku, kādā jāizbrauc konkrētais sektors.

Tuvu sodam bija arī Kimi Raikonens, tomēr "Ferrari" pilots ticis cauri sveikā. Otrajā treniņā viņš trešajā līkumā bloķēja lidojošo apli veicošo Valteri Botasu no "Mercedes" vienības, kā rezultātā soms pat bija spiests nobloķēt riteņus un iebraukt grants joslā. Vēlāk Raikonens paskaidroja, ka gluži vienkārši savu tautieti nebija pamanījis.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-03-23 16:15, pirms 6 gadiem
???
minimālais ātrums trasē, kad izkārti sarkanie karogi???
kādu vēl bīstamību var radīt, ja sacensības tiek apturētas, un visiem ievērojot maksimālu piesardzību ir jāatgriežas boksos?