Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pirmais F1 posms varētu notikt lietus apstākļos

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirmais F1 posms varētu notikt lietus apstākļos
Foto: imago/HochZwei/Scanpix

Šīs nedēļas nogalē gaidāmais F1 pasaules čempionāta jaunās sezonas atklāšanas posms Austrālijā varētu norisināties lietus apstākļos, liecina sinoptiķu prognozes.

Pirmie treniņbraucieni Melburnā sāksies jau naktī uz piektdien, plkst. 3:00 pēc Latvijas laika, kamēr otrās sesijas sākums gaidāms plkst. 7:00. Trešais treniņš startēs sestdienas rītā plkst. 5:00, bet kvalifikācijas braucienu sākums paredzēts plkst. 8:00 pēc mūsu laika. Austrālijas "Grand Prix" starts nolikts uz svētdienas rītu plkst. 8:10.

Šī brīža laika prognoze liecina, ka piektdien Melburnā laiks būs pārsvarā saulains un gaisa temperatūra iesils līdz gandrīz +30 grādiem. Tikmēr sestdien gaidāms gan lietus, gan negaiss un arī temperatūra būs zemāka. Arī svētdien varētu būt lietus, lai gan mazāks un vairāk rīta pusē, vēsta "accuweather.com".

Albertparka sacīkšu trase, kur notiks pirmais posms, piedzīvojusi dažas pārmaiņas, kas gan attiecas galvenokārt uz līkumu apmalēm. Dažviet tās ir pārveidotas, taču tas vairāk būs svarīgi sportistiem, ne skatītājiem. Trasē izveidotas trīs DRS zonas. Pirmā sāksies 170 metrus pirms 11. līkuma, otrā būs 13 metrus pirms 14. līkuma, bet trešā - 30 metrus pēc 16. līkuma.

Komandas pirmajā posmā izmantos trīs sastāvu "Pirelli" riepas - mīkstās, supermīkstās un ultramīkstās. Kā zināms, šogad tās visas kļuvušas par iedaļu mīkstākas nekā pagājušajā sezonā, taču šajā reizē vēl nebūs iespējas sacīkšu režīmā izmēģināt jaunās hipermīkstās riepas, kas ir līdz šim mīkstākās "Formulā 1".

Kā zināms, šogad F1 tiešraides vairs nebūs vērojamas latviešu valodā, jo "Viasat Sport Baltic" pārtrauc to translēšanu. Līdz ar to līdzjutējiem jāmeklē citas iespējas, kā skatīties sacensības TV ekrānos. Visus posmus joprojām rādīs vācu televīzijas kanāls "RTL", kas Latvijā ir salīdzinoši pieejams.