Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Grožāns: "Negribu braukt ovālos, es par tiem neko nezinu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Grožāns: "Negribu braukt ovālos, es par tiem neko nezinu"
Romēns Grožāns
Foto: AFP/Scanpix

F1 pilots Romēns Grožāns atklāj, ka jau šogad mērķē pirmo reizi aizvadīt Lemānas 24 stundu sacensības, savukārt mazliet tālākā nākotnē francūzis grib izmēģināt piedalīties arī kādā posmā NASCAR seriālā. Tiesa, viņš uzreiz norāda, ka ovāla trasē nebrauks, jo viņam nav tādu prasmju.

Fernando Alonso šogad startēja Deitonas 24 stundu sacīkstēs un piedalīsies visos izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) posmos, viens no kuriem būs slavenās Lemānas 24 stundu sacensības. Tuvu tam, lai startētu Deitonā, bija "Haas" pilots Kevins Magnusens, kurš cer ieceri īstenot 2019. gadā, savukārt viņa komandas biedrs Grožāns būtu gatavs jau šogad debitēt Lemānā.

"Jā, Lemānas 24 stundu brauciens ir vienas no tām sacīkstēm, uz kurām es skatos," viņš stāsta. "Ja būs kāda laba iespēja, jau šogad varētu pievienoties. Tādā gadījumā laikam būtu jāaizvada piecas sacīkšu nedēļas nogales pēc kārtas. Vispirms man jāsagatavojas triatlonam, šogad esmu nolēmis veikt savu pirmo triatlonu. Mums ar sievu ir noruna, ka vajadzētu izvēlēties vienu no abām sacīkstēm. Tādā gadījumā es izvēlētos Lemānu."

Tiesa, ne vienmēr F1 komandas šajā jautājumā ir pretimnākošas un palaiž savus pilotus startēt citur.

"Komandai es vēl pat neesmu jautājis," skaidro Grožāns. "Ja man radīsies kāda iespēja, es, protams, pavaicāšu un tad redzēsim, ko varam darīt. Ja viņi nevēlas, lai es braucu, labi, es to pilnībā sapratīšu. Jau tā ir daudz sacīkšu."

Grožāns arī atklāj vēl kādu plānu: "Man patiktu izmēģināt NASCAR, bet tas ir sarežģīti nepieciešamo prasmju dēļ un vajag patestēt mašīnu. Nevaru ierasties uz sacīkstēm, domājot, ka viss būs kārtībā, jo tas taču ir NASCAR. Viss ir daudz sarežģītāk. Redzēsim, ko nākotne atnesīs. Iespēja, ka startēšu, manuprāt, ir 50 pret 50. Negribu braukt ovālu trasēs, jo nejutīšos tajās komfortabli, tas atšķiras no visa, ko zinu. Līkumotajās trasēs ir tikai divi posmi - Votkinsglenā un Sonomā, kas visu sarežģī vēl vairāk."

Grožāns piemin arī pasaules rallijkrosa čempionātu, lai gan šajā sakarā viņam nekādu konkrētu plānu vēl nav.

Izmantotie resursi:
Racing News | Racer.com