Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" paredz divu pitstopu sacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" paredz divu pitstopu sacīkstes
Foto: AFP/Scanpix

"McLaren" šasiju nodaļas vadītājs Tims Goss paredz, ka jauno riepu dēļ šogad "Formulā 1" biežāk varēsim redzēt divu pitstopu stratēģijas. Kā zināms, šogad atkal ir mainījušies "Pirelli" riepu sastāvi, tie visi padarīti par iedaļu mīkstāki, tāpat ieviesti divi pilnīgi jauni riepu veidi.

Uz 2017. gada sezonu riepu piegādātājs izstrādāja jauna veida riepas, kas spēj izturēt ilgāk, līdz ar to lielākoties redzējām, ka komandas sacīkšu laikā izvēlas tikai vienu riepu maiņu. Šogad klāt nākušas īpaši mīksta un īpaši cieta sastāva riepas, kas stratēģijas dažādos, uzskata Goss. Tāpat kritīsies apļu laiki.

"Viņi ir atklājuši, ar kāda sastāva riepām būs jāstartē pirmajos posmos, esam to izvērtējuši un domājam, ka šogad riepām būs labāka saķere," stāsta Goss. "Tas varētu dot pussekundi līdz sekundi katrā aplī, kā arī būs lielāka vēlme veikt divus pitstopus nekā līdz šim. Domājam, ka aizvien būs sacīkstes, kurās būs viena pitstopa stratēģijas, bet būs tādas, kurās būs divi pitstopi, turklāt vairāk varētu būt tieši divu pitstopu izvēle. Domāju, ka ejam pareizā virzienā."

Tāpat Goss atzīst, ka komandām jaunās riepas vēl jāapgūst un jāiemācās pareizi izmantot.

"Šī riepas vēl būs jāapgūst," viņš neslēpj. "Jau testējām tās Abū Dabī, taču tā ir tikai viena trase, turklāt ļoti karstos apstākļos, tāpēc būs jāmācās, kā tās uzvedas arī citos apstākļos. Atšķirība starp riepām nav vienāda - dažām tā ir lielāka, citas ir līdzīgākas, to jau esam noskaidrojuši. Kopumā "Pirelli" paveikusi labu darbu, ieklausoties viedoklī un virzoties pareizajā virzienā."

Izmantotie resursi:
F1Today.net