Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" varētu pārtapt par "Maserati" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" varētu pārtapt par "Maserati" komandu
Kevins Magnusens
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu F1 komandas "Haas" vadītājs Ginters Steiners pieļauj iespēju nākotnē uzsākt sadarbību ar "Maserati" rūpnīcu, kas varētu sniegt gan tehnisko atbalstu, gan finansiālu ieguldījumu, tāpat viņš pie tādiem apstākļiem ir gatavs mainīt vienības nosaukumu.

Kā zināms, no šī gada "Sauber" komanda ir apvienojusi spēkus ar "Alfa Romeo", un par šo darījumu vislielākajā mērā jāpateicas "Ferrari". Tāpat "Ferrari" ir sadarbības partneris "Haas" nometnei, tomēr tās vadītājs Steiners atzīst, ka ar viņu par iespējamo sadarbību ar "Alfa Romeo" neviens nebija runājis.

Tajā pašā laikā "Ferrari" prezidents Serdžio Markione nesen atzina, ka tiek plānota "Maserati" atgriešanās "Formulā 1", un tas varētu notikt līdzīgā veidā kā "Alfa Romeo" gadījumā, kad uzsākta cieša sadarbība ar jau pastāvošu komandu. "Haas" būtu gatava kļūt par "Maserati" partneri.

"Kāpēc nē?" saka Steiners. "Mēs esam atvērti sarunām. Ja kādam ir idejas, mēs esam ieinteresēti. Tajā pašā laikā, vai tā ir mūsu prioritāte? Droši vien, ka nē."

Savas pirmās divas pastāvēšanas sezonas komandas sānus rotājis "Haas" logo. Kā zināms, komandas dibinātājam un īpašniekam Džīnam Hāsam Amerikā ir ievērojams bizness un tieši no tā līdzekļiem viņš balstījis jauno F1 komandu. Steiners neslēpj, ja tiek meklēti arī citi sponsori, jo papildus ieguldījums būtu ļoti nepieciešams attīstībai.

"Šī, lūk, ir prioritāte," viņš apgalvo. "Sponsorus atrast ir grūti. Pat lielajām komandām ar to ir problēmas. Mums, kā mazai komandai, tas ir vēl grūtāk. Mēs nedrīkstam sevi pārdot pārāk lēti, jo tad var nekad neatgūties. Ja pārdosi sevi lēti, nekad vairs neatgūsi savu vērtību."

Abas pirmās sezonas "Haas" vienība Konstruktoru kausā ieņēmusi astoto vietu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...