Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Manor" komanda paziņo par došanos uz Austrālijas "Grand Prix"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Manor" komanda paziņo par došanos uz Austrālijas "Grand Prix"
"Manor" komanda izmantos vecās "Marussia" šasijas
Foto: LaPresse/Scanpix

Sacīkšu komanda "Manor", kuras dalība gaidāmajā F1 sezonā kādu laiku bija zem jautājuma zīmes, apstiprinājusi gatavību doties uz čempionāta atklāšanas posmu, kas nākamnedēļ risināsies Austrālijā.

Pirms kāda laika "Manor" tika liegta iespēja čempionātā piedalīties ar pērnā gada "Marussia" šasiju, tāpēc pēdējo nedēļu laikā notiek aktīvs darbs pie šasijas pārveidošanas, lai tā pilnībā atbilstu šī gada tehniskajiem noteikumiem. Tomēr faktiski "Manor" šo sezonu sāks ar pērnā gada "Marussia" šasiju, taču sola, ka vasarā prezentēs jauno 2015. gada mašīnu.

Zināms, ka "Manor" startēs ar "Ferrari" motoriem, bet viens no tās pilotiem būs brits Vils Stīvenss, kura pieredzes kontā ir aizvadīts viens F1 posms "Caterham" sastāvā. Otrs pilots komandai vēl jāizvēlas, un jau rakstījām, ka publiski zināmi vairāki kandidāti - Gido van der Garde, Roberto Meri un Stofels Vandūrns. Viens no kandidātiem esot arī Kevins Magnusens, taču Melburnā dānis pārstāvēs "McLaren", jo uz vienu posmu aizvietos testos avāriju piedzīvojušo Fernando Alonso. Visticamāk, sarunas notiek arī ar citiem.

Finansiālos līdzekļus "Manor" komandas pastāvēšanai sarūpējis kompānijas "Ovo" īpašnieks Stefens Ficpatriks. Tāpat zināms, ka komandas priekšēdētājs būs bijušais lielveikalu ķēdes "Sainsbury's" vadītājs Džastins Kings. Greiems Loudons pildīs prezidenta pienākumus, bet F1 komandu vadīs Džons Būts. Šis cilvēks bija vadītājs arī "Marussia" komandā, uz kuras bāzes tiek veidota "Manor".

Austrālijas "Grand Prix" norisināsies 15. martā un šobrīd izskatās, ka uz starta izies desmit komandas.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2015-03-04 20:59, pirms 9 gadiem
Mēri var ņemt laukā no kandidātiem, jo viņš šodien paziņojis, ka paliek Renault 3.5 čempī un pārstāvēs Pons Racing.