Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sponsori iegāž F1 debitanta karjeru

Sponsori iegāž F1 debitanta karjeru
Luiss Racija
Foto: AFP/Scanpix

Brazīliešu autosportists Luiss Racija sponsoru neizpildīto solījumu dēļ šogad nevarēs aizvadīt pirmo sezonu Formulā 1, kā bija plānots.

Tikai februāra sākumā tika oficiāli paziņots, ka 23 gadus vecais Racija, kurš pērn kļuva par GP2 vicečempionu, šogad debitēs Formulā 1, pārstāvot krievu komandu "Marussia". Tomēr tagad Barselonā notiekošo F1 testu braucienu laikā parādījusies informācija, ka Racijas sponsori komandas kontā noteiktajā termiņā nav ieskaitījuši naudu, ko solīja, līdz ar to sportistam tomēr nebūs iespēja debitēt Formulā 1.

Līdz sezona startam atlikušas vairs tikai divas nedēļas un gaidīt "Marussia" nevēlas. Somijas televīzijas kanāls MTV3 vēsta, ka šobrīd sarunas ar komandu veic bijušais "Caterham" pilots Heiki Kovalainens, kuram šī ir pēdējā iespēja turpināt karjeru Formulā 1. Jau sestdien Kovalainens, iespējams, aizvadīs testus ar jauno "Marussia" bolīdu. Britu televīzijas kanāls "Sky" tikmēr vēsta, ka Kovalainens jau bijis komandas rūpnīcā un piemērījis formulas sēdekli, kā arī viņam piedāvāts bez maksas aizvadīt visus 2013. gada sezonas posmus.

Savukārt Kovalainena bijušais "Caterham" komandas biedrs Vitālijs Petrovs no Krievijas šogad Formulā 1 nestartēs, ceturtdien preses pārstāvjiem Barselonā apstiprināja viņa menedžere Oksana Kosačenko. Tas nozīmē, ka viņš ar "Marussia" vienošanos panākt nemaz neplāno, taču vēl nav zināms vai Kovalainenu sarunu procesā nepārspēs maksātspējīgie piloti Narains Kartikejans un Žils Bjanki, kuri arī esot konkurenti uz brīvo vietu "Marussia" sastāvā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
MTV3.fi - Uutta koko ajan


, 2013-03-01 13:11, pirms 11 gadiem
Vispār Elkstonam jāsāk kaut kas darīt ar šiem sponsoru debitantiem, vairāk par sezonu-divām reti kurais tiek apmaksāts un tas ir diezgan bezjēdzīgi. Kādreiz vājās komandas ņēma jaunos talantus(Minardi-Alonso, Torro Rosso- Fetels, Jordan-Šūmahers, Vēbers-Minardi),šie naudas maisi diezin vai kādreiz nonāks līdz kādai konkurētspējīgai komandai
, 2013-03-01 13:18, pirms 11 gadiem
silk182 rakstīja: Vispār Elkstonam jāsāk kaut kas darīt ar šiem sponsoru debitantiem, vairāk par sezonu-divām reti kurais tiek apmaksāts un tas ir diezgan bezjēdzīgi. Kādreiz vājās komandas ņēma jaunos talantus(Minardi-Alonso, Torro Rosso- Fetels, Jordan-Šūmahers, Vēbers-Minardi),šie naudas maisi diezin vai kādreiz nonāks līdz kādai konkurētspējīgai komandai
Šumis tika Jordan tikai tāpēc, ka maksāja. Vettels brauca Torro Rosso ar RedBull aizmuguri.
Tādas komandas kā Minardi vairs nav, tur vadītajam bija cita fiška iekšā. Arī Alonso bija aizmugure, lai arī pats tajā laikā dzīvoja pie menedžera, par Vēberu gan nekas nav dzirdēts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-01 13:35, pirms 11 gadiem
Vecīt nezinu kā 50 gados, bet tik cik tu seko F1 visi piloti maksā. Cik zinu MS maksāja 150000 $, arī Alonzo un pat Lauda visi viņi ir maksājuši - tikai viņi ātri sevi pierādīja un kļuva par apmaksātiem pilotiem. Cita lieta, ka tagad maksas ir citas 7-8 miljoni no sponsoriem!

karliss rakstīja: Šumis tika Jordan tikai tāpēc, ka maksāja. Vettels brauca Torro Rosso ar RedBull aizmuguri.
Tādas komandas kā Minardi vairs nav, tur vadītajam bija cita fiška iekšā. Arī Alonso bija aizmugure, lai arī pats tajā laikā dzīvoja pie menedžera, par Vēberu gan nekas nav dzirdēts.
, 2013-03-01 13:54, pirms 11 gadiem
varēja paņemt labāk Kobajaši.
, 2013-03-01 14:01, pirms 11 gadiem
M I K U C I S rakstīja: Vecīt nezinu kā 50 gados, bet tik cik tu seko F1 visi piloti maksā. Cik zinu MS maksāja 150000 $, arī Alonzo un pat Lauda visi viņi ir maksājuši - tikai viņi ātri sevi pierādīja un kļuva par apmaksātiem pilotiem. Cita lieta, ka tagad maksas ir citas 7-8 miljoni no sponsoriem!
Ne vienmēr pilotiem ir jāmaksā lai tiktu F1. Šis ir stāsts par ''iedosi mazo pirkstiņu, paņems visu roku'', jeb tikko kā tu atver maku tā tu visu atlikušo karjeru būsi maksas pilots.
Savulaik, kad Kubica ienāca F1, viņš nemaksāja. Somu piloti vispār nekad ne kapeiku nav maksājuši un nekādi sponsori nav nākuši līdz. Pat tagad, laikos, kad it kā vienīgais ceļš ir maksāšana Valteri Bottas ienācis Williams bez naudas. Talants viņam ir, bet nevarētu teikt, ka viņš ir jaunais Senna. Tas pats Kovalainens nekad nav maksājis un nemaksās.
F1 var ienākt arī piloti bez sponsoriem, bet tad šiem pilotiem ir jābūt ar stingru nostāju, ka nekādas naudas no viņa puses nebūs.
Tikko kā kāds sāk pieminēt, ka viņam ir kāds turīgs čoms, kas varētu izpalīdzēt tā viņš kļūst par pilotu no kura var nosūkt naudu.
tie laiki ko tu mini bija pavisam citi laiki, tad bija līdzīgi kā tagad ar GP2, F3 u.t.t. kad pilotam bija nepieciešama nauda lai uzturētu mašīnu ar ko viņš brauks.
Tagad ir laiki, kad komanda vienkārši sūc naudu no pilotiem, kas to ir gatavi dot. Komandas nav tik nabadzīgas lai nevarētu iziet uz starta bez šīs naudas, kā tas ir piemēram F3.
, 2013-03-01 14:05, pirms 11 gadiem
Es ceru, ka es savā mūžā piedzīvošu to dienu, kad kāds maksas pilots parakstīs līgumu ar kādu F1 komandu bez sponsoru piesaistes. Nedomāju, ka tāda diena tik drīz pienāks
, 2013-03-01 14:07, pirms 11 gadiem
Ir jau vēl viena lieta, cik dzirdēts somiem tu ietekme diezgan liela un tika darīts viss, lai Bottas brauktu šogad. Būtu Latvietis, neviens viņu tur neņemtu par pilnu.
, 2013-03-01 16:59, pirms 11 gadiem
Vispār jau Valteri Bottas nav "bezmaksas" pilots. Viņam ir savs personīgais sponsors "Antti Aarnio-Wihuri". Nemaz nerunājot par cilvēkiem, kas atbalsta viņa dalību F1: Mika Hakinens, Toto Volfss u.c.
Visi cepās, ka ir slikti, ka priekšroka tiek dota naudīgākajiem. Es gan gribētu teikt, ka priekšroka tiek dota tiem, kuriem ir lielāka "aizmugure", kurā nauda ir tikai viens no faktoriem, turklāt ne tas dominējošais. Pirmkārt, svarīga ir braukšanas māka. F1 ir sports, nevis dārga izklaide. Visi, kas tur piedalās, ir veltījuši visu savu dzīvi, lai brauktu F1 un cīnītos par uzvarām. Nākamais faktors ir galvotāji. Vienalga vai tas ir kāds individuāls cilvēks, kompānija vai valsts. Sākumā minēju Botasu. Tāpat ir ar Kubicu, Fetelu, Raikonenu. F1 ir ļoti elitārs sports, kurā piedalīties gribētu, un, ko gribētu akcentēt, spētu ļoti daudz braucēju. Viņiem ir gan talants, gan darba spējas, gan sasniegumi mazākajās klasēs. Gribētāju ir daudz, vietu maz, tāpēc kaut kā ir jāizvēlas. Un tad sāk vērtēt finansu lietas. Ja pilots patiešām ir izcils (piem. 1 no miljona), paņems viņu komandā bez papildus naudām, jo cerēs, ka nākotnē šī braucēja pieņemšana komandā atmaksāsies ar rezultātiem vai ar to, ka viņš pats būs finanšu piesaistītājs. Visos citos gadījumos, izvēloties pilotu, tiek domāts, kā mazināt esošos un iespējamos zaudējumus.
Var jau pārmest, ka naudas dēļ F1 nevar startēt visi labākie braucēji, kas būtu ideālais variants - F1 ir vislabākās sacensības, kurās piedalās tikai tie labākie. Bet reālajā dzīvē F1 nebūt nav labākais kandidāts uz bezierunu vislabāko sacensību veidu, jo dalībniekiem nav vienādu iespēju. Pirmkārt jau tas, ka tikai dažas ir rūpnīcu komandas. Lielajām komandām (Ferrari, Mercedes, varbūt RedBull un McLaren) nauda nav šķērslis, tāpēc tajās brauc piloti, kas par braukšanu komandā nemaksā. Pārējām komandām tādu iespēju nav, tāpēc tiek meklēti visādi varianti, lai varētu konkurēt sacensībās, tajā pat laikā mazinot zaudējumus. Ja sacensībās braucējiem tiktu doti vienādi apstākļi, tad varētu pārmest, ka naudīgākie savu vietu "nopērk", bet tā kā reālajā dzīvē tā nav, tā kā jāsamierinās ar to, kas ir.
, 2013-03-01 21:37, pirms 11 gadiem
Kovi uzmeta vēleiz un paņēma Bianči...
KKā aizdomīgi arī skanēja tās runas par bezmaxas braukšanu
Parussia nevar atļauties pieredzējušu pilotu bez naudas piekabes.
Foto: f1.com
9

Verstapens uzvar Imolā, Noriss zaudē vien nedaudz

"Red Bull" vienības pilots Makss Verstapens kļuvis par Emīlijas-Romanjas GP sacensību uzvarētāju, kamēr Lando Noriss pirms finiša sarūpēja intrigu, pietuvojoties bīstamā atstatumā. Apdzīt līderi tomēr nebija "McLaren" pilota spēkos. Trešo vietu finišā ieņēma Šarls Leklērs.
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.