Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Formula E" piloti sociālajos tīklos izsaka neapmierinātību

Juris Grīns
Juris Grīns

Vairāki "Formula E" piloti iesaistījušies nelielā strīdā par aizvadītajā posmā Ķīnas pilsētā Sanjā notikušajām sadursmēm un tam sekojošajiem sodiem. Bijušais F1 pilots Lukass di Grasi uzskata, ka tie nav īsti godīgi.

Jaunās "Gen2" mašīnas, ar ko beidzot iespējams veikt pilnu sacīkšu distanci, nav aprīkotas ar efektīgiem aerodinamikas risinājumiem, kā tas ir daudzos citos seriālos, tāpat sacensības notiek šaurās pilsētu ielu trasēs, līdz ar to bieži notiek sadursmes starp pilotiem. Nesen "Formula E" čempions Žans-Eriks Verņs kādā intervijā atzina, ka dažādu sadursmju un neparedzamu sodu ir tik daudz, ka viņš to pat nevar nosaukt par autosportu.

"Es nespēlēju šādu spēli, jo neuzskatu to par autosportu," viņš sacīja. "Man šādas sacīkstes nepatīk - kaut ko tādu, ka piloti nemitīgi saduras viens ar otru, "Formulā 1" nevar redzēt. Ceru, ka tas reiz beigsies."

Sanjas "ePrix" izcīņā Sebastjēns Buemī sadūrās ar Robinu Frinsu, kurš savukārt no trases izsita Lukasu di Grasi. Rezultātā Di Grasi ar savu neapmierinātību dalījies "Twitter".

"Paskaidrošu, kāpēc sodi "Formulā E" šobrīd nav godīgi," viņš raksta. "Buemi brauc astotais, saduras ar Frinsu, kurš pēc tam izsit no sacīkstēm mani. Buemi ir sestais, saņem desmit sekunžu sodu un finišē astotais, nopelnot četrus punktus. Frinss par trajektorijas maiņu bremzēšanas laikā nesaņem neko."

Otro reizi pieminot Frinsu, Di Grasi kļūdījās pareizrakstībā, reaģējot uz ko, viņa piesauktais pilots atbildēja šādi: "Kā tu vari teikt, ka es mainīju trajektoriju bremzējot, ja pat nevari pareizi izrunāt manu uzvārdu?"

Tāpat Di Grasi raksta, ka Buemī būtu bijis jāsaņem bargāks sods, lai viņš neiegūtu nevienu punktu.