Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Gatavojoties "Audi" triecienam, "Renault" pārveido "Formula E" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Gatavojoties "Audi" triecienam, "Renault" pārveido "Formula E" komandu
Sebastjēns Buemī
Foto: michelinmotorsport.com

"Renault" rūpnīcas komanda, tuvojoties nākamajai "Formula E" sezonai, pastiprinājusi darbinieku sastāvu, lai iespējami labāk sagatavotos konkurencei no "Audi" puses.

"Renault e.dams" vienība ir viena no vadošajām "Formula E" čempionātā - aizvadītajā sezonā tā uzvarēja komandu ieskaitē, bet tās pilots Sebastjēns Buemī izcīnīja otro vietu pilotu ieskaitē. Tikmēr "Abt Audi" komandas pārstāvis Lukass di Grasi kļuva par čempionu, bet no nākamās sezonas, kas sāksies jau decembrī, tā saņems pilnvērtīgu rūpnīcas atbalstu, līdz ar to kļūstot par vēl lielāku draudu konkurentiem.

"Renault" rūpnīcai starpsezonā pieejams par 15 testu dienām vairāk, jo tā apgādā ar tehnoloģijām klientu komandu "Techeetah". Tajā pašā laikā jau šobrīd "Formula E" komandas sākušas testēt tehniku 2018./2019. gada sezonai, kad tām būs jābūt spējīgām ar vienu mašīnu veikt pilnu sacīkšu distanci, turklāt būs palielināts izmantojamās jaudas apjoms gan kvalifikācijā, gan sacensībās.

Aizvadītās sezonas vicečempions Buemī atklāj, ka šobrīd "Renault e.dams" komandas iekšienē, baidoties no "Abt Audi" konkurences, notikusi testu komandas pastiprināšana.

"Esam uzlabojuši savu testu komandu," stāsta bijušais F1 pilots. "Tagad mums ir pilnīgi savādāka darbinieku kompānija. Iepriekš bijām neliela komanda, tagad kļūstam lielāka un lielāka. "Audi" komanda ir daudz lielāka, jo mums kopā ir varbūt kādi 25 cilvēki. Nācās palielināt cilvēku skaitu, lai sadalītu darbu un varētu organizēt gatavošanos arī piektajai sezonai, kad čempionāts kļūs vēl lielāks un labāks."

"Formula E" ceturtajā sezonā, kas sāksies ar sacīkstēm 2. un 3. decembrī Honkongā, "Renault e.dams" komandu pārstāvēs Sebastjēns Buemī un Nikolā Prosts, kamēr "Audi Sport Abt Schaeffler" rūpnīcas vienībā brauks Lukass di Grasi un Daniels Abts.

Sākot ar 2018./2019. gada sezonu "Renault" brendu "Formulā E" nomainīs "Nissan", kas ir franču autoražotāja partneris.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-11-11 16:47, pirms 6 gadiem
tiešām labs čempionāts veidojās šajā klasē , pēc gadiem 10 varētu konkurēT ar F1

     [+] [-]

, 2017-11-11 18:08, pirms 6 gadiem
atrak