Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kubica drīzumā varētu uzsākt karjeru Formulā E

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica drīzumā varētu uzsākt karjeru Formulā E
Roberts Kubica
Foto: SCANPIX SWEDEN

Poļu autosportists Roberts Kubica, kurš šobrīd pārtraucis savu dalību pasaules rallija čempionātā, jau pavisam drīz varētu kļūt par Formula E čempionāta dalībnieku.

Pagaidām šī informācija ir neoficiāla, taču zināms, ka šobrīd Kubica izskata vairākus piedāvājumus. Netiek ziņots ne par to, kuras komandas sastāvā Kubica varētu startēt elektrisko formulu čempionātā Formula E, ne arī, kad tieši tas varētu notikt.

2011. gadā Kubica piedzīvoja gandrīz letālu avāriju rallija sacensībās, smagi traumēja roku, kā rezultātā bija spiests karjeru formulu sacensībās pārtraukt. Pirms dažiem gadiem, kad roka nebija tik spējīga kā tagad, viņam piedāvāts aizvadīt F1 testus, tomēr sportists nolēmis tajos nepiedalīties.

"Bija plāns aizvadīt F1 testus un es būtu varējis tajos piedalīties, taču radās jautājums - ko darīt pēc tam?" intervijā Brazīlijas medijam UOL stāsta Kubica. "Toreiz es nebūtu varējis atgriezties sacīkstēs savu fizisko ierobežojumu dēļ. Es nespēju pagrozīt savu plaukstu un apakšdelmu. Šosejas mašīnā vai rallija auto varu izmantot plecu, bet Formulā 1 kokpits ir pārāk šaurs tādām darbībām."

Arī šobrīd Kubica izvairās no kontaktiem ar F1 sabiedrību, jo pārāk ļoti vēlas pats startēt šajās sacīkstēs.

"Es varētu braukt uz sacīkstēm un kontaktēties ar saviem draugiem, tomēr izvairos to darīt," atzīst sportists. "Ne tāpēc, ka esmu nedraudzīgs, bet tāpēc, ka tas man daudz ko atgādina no pagātnes. Skatīties F1 sacīkstes man nav viegli. Ne tāpēc, ka redzu kā par titulu cīnās Lūiss un Niko, bet gan tāpēc, ka es necīnos ar viņiem."

Izmantotie resursi:
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...