Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Žaks Vilnēvs atgriežās formulu apritē, startēs Formula E čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Žaks Vilnēvs atgriežās formulu apritē, startēs Formula E čempionātā
Žaks Vilnēvs
Foto: SCANPIX SWEDEN

1997. gada F1 pasaules čempions Žaks Vilnēvs nākamajā sezonā startēs Formula E čempionātā, pārstāvot "Venturi GP" komandu.

Kopš aiziešanas no Formulas 1, Vilnēvs izmēģinājis spēkus dažādās autosporta disciplīnās, bet pagājušajā nedēļā Pola Rikāra trasē, Francijā izmēģināja Formula E elektrisko spēkratu. Tagad Vilnēvs parakstījis līgumu ar komandu uz visu nākamo sezonu.

"Šī būs pirmā reize pēdējo gadu laikā, kad aizvadīšu pilnu sezonu kādā čempionātā," stāsta 44 gadus vecais Vilnēvs. "Esmu sajūsmā, jo atmosfēra komandā ir lieliska un tam ir liela nozīme."

Žaka Vilnēva komandas biedrs "Venturi GP" sastāvā būs francūzis Stefans Sarazāns, kurš plašāk pazīstams kā kādreizējais WRC rallija pilots un Lemānas sacīkšu dalībnieks. Vilnēvs atzīst, ka Sarazānu pazīst ļoti labi un abi uzticoties viens otram.

Vilnēvs neslēpj, ka formulu sacīkstēs ilgu laiku nav sanācis braukt, tomēr iemaņas viņam neesot zudušas.

"Ir pagājuši desmit gadi, kopš pēdējo reizi šāda veida trasēs braucu ar formulu," viņš saka. "Tomēr tas ir tāpat kā braukt ar velosipēdu - to nevar aizmirst. Tas sniedz laimi. Testos mums iznāca labi sastrādāties ar komandu un izrādās, ka pie viņiem strādā viens inženieris, ar kuru esmu kopā strādājis savas karjeras sākumposmā."

Tikmēr cits bijušais F1 pilots Haime Algersuari, kurš Formulā E startēja jau aizvadītajā sezonā, spiests, kā minimums, uz kādu laiku pārtraukt karjeru. Viņam anulēta licence, kamēr noskaidrosies, kas kaiš viņa veselībai un ārsti izteiks galīgo diagnozi. Šobrīd nav zināms, kas tieši noticis ar Algersuari veselību. Viņu "DS Virgin Racing" komandā nākamajā sezonā nomainīs Žans-Eriks Verņs.

Šobrīd jau zināmi arī citu komandu sastāvi. "ABT Schaeffler Audi Sport" vienība apstiprinājusi Lukašu di Grasi un Danielu Abtu, "Dragon Racing" rindās brauks Žeroms d'Ambrozio un Loiks Duvāls, "e.dams Renault" pārstāvēs Nikolā Prosts un Sebastjēns Buemī, "Trulli Formula E Team" komandā cīnīsies Jarno Trulli un Vitantonio Ljuci, bet Verņa komandas biedrs būs Sems Bērds. Pērnās sezonas čempions Nelsons Pikē juniors tikmēr turpinās startēt "NEXTEV TCR Formula E Team" sastāvā, bet Simona de Silvestro brauks ar "Amlin Andretti Formula E" komandas formulu. Vēl brīvas palikušas sešas vietas.

Formula E otrā sezona startēs 17. oktobrī, ar posmu Ķīnā, Pekinā.

Izmantotie resursi:
Formula E - Official FIA Formula E Championship