Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Bogdanova pēdējais šķērslis pretī pasaules junioru čempiona titulam

Bogdanova pēdējais šķērslis pretī pasaules junioru čempiona titulam
Maksims Bogdanovs cer būt uz pjedestāla arī Čehijā
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Šodien plkst. 13:30 pēc Latvijas laika Čehijas pilsētā Pardubicē Latvijas spīdveja talants Maksims Bogdanovs startēs noslēdzošajā pasaules junioru čempionāta finālposmā. Lai kļūtu par pasaules čempionu, Maksimam jānosargā divu punktu pārsvars.

Bogdanova soļi pretī zeltam

Maksims Bogdanovs savu ceļu pretī finālam, tāpat kā visi pasaules junioru čempionāta dalībnieki, uzsāka jau no kvalifikācijas kārtām, kurās gan viņam konkurenti nekādas grūtības nesagādāja, un "Trakais Maksis" ļoti pārliecinoši iekļuva finālā. Fināls šogad pirmo reizi tika sadalīts trīs posmos, bet nākotnē tiek plānots čempiona noskaidrošanu padarīt vēl izstieptāku, bet par to domāsim nākotnē. Pirmais finālposms norisinājās Polijā, taču slikto laikapstākļu dēļ tas bija ļoti saraustīts. Tā kā lietus negrasījās rimties, sacīkstes tika pārtrauktas jau pēc trīs braucienu sērijas (bija paredzēts aizvadīt piecas). Latvijas līdzjutējus tas gan nekādā gadījumā nesarūgtināja, jo tobrīd Bogdanovs nebija zaudējis nevienā no braucieniem, pirmo posmu noslēdzot pirmajā pozīcijā - deviņi no deviņiem iespējamajiem punktiem. Par vienu punktu no viņa atpalika dāņu cerība Patriks Hougārds, bet vēl par diviem virkne citu sekotāju.

Otrais posms augustā norisinājās Daugavpilī, un tajā galvenā favorīta lomā atkal bija Bogdanovs. Diemžēl treka segums tika mainīts ļoti bieži, un pie tā īsti nespēja pielāgoties neviens no Daugavpils "Lokomotīves" braucējiem (šajā posmā startēja pieci mūsu kluba pārstāvji), kā rezultātā veikt lielu izrāvienu Maksim neizdevās. Savu galveno konkurentu Hougārdu viņš gan apsteidza vēl par vienu punktu, bet finālā par pirmo vietu piekāpās pagājušā gada čempionam Dārsijam Vordam, kurš lielajā kopvērtējumā ielauzies labāko trijniekā. Šo vietu viņš dala ar "Lokomotīves" krievu leģionāru Artjomu Lagutu. Vēl labāko trijniekā varētu ielauzties arī polis Macejs Janovskis, kurš no Lagutas un Vorda atpaliek par nieka punktu. Par trīs atpaliek vēl uzreiz trīs braucēji, bet viņi noteikti nebūs starp Bogdanova konkurentiem uz zeltu.

Kas jāizdara Bogdanovam, lai noturētu pirmo vietu?

Bogdanovs divos finālos iekrājis divu punktu pārsvaru, kas nedod nekādas garantijas, jo viens tehnikas defekts, viens kritiens vai arī neveiksmīgs brauciens pārvilks strīpu šim pārsvaram. Tātad, sestdien Maksimam un visiem pārējiem fināla dalībniekiem būs jāveic pa pieciem braucieniem, pa reizei tiekoties ar visiem spīdvejistiem. Par uzvaru braucienā tiek piešķirti trīs punkti, par otro vietu - divi, par trešo - viens. Atsevišķos braucienos iegūtie punkti tiks pieplusoti lielajam kopvērtējumam. Kam visvairāk punktu, tas arī čempions. Ļoti vienkārši.

Izlozē noskaidrojies, ka Bogdanovs Pardubicē startēs ar sesto numuru. Jāsaka, ka ne tas labākais numuriņš, jo, pirmkārt, viņa starti būs ļoti saraustīti. Viņš startēs 2., 6., 9., bet pēc tā tikai 16. braucienā, savukārt sacīkstes noslēgs 19. Tikai vienā braucienā viņš startēs no pirmā celiņa (tajā braucienā konkurents Vords būs uz ceturtā), bet divos viņam ceturtais starta celiņš. Salīdzinājumam, Hougārds divas reizes brauks no pirmā celiņa, bet vēl pa vienai reizei no pārējiem celiņiem. Katrā no braucieniem Bogdanovam būs kāds no spēcīgākajiem konkurentiem, bet par smagāko varētu izvērsties 16. brauciens, kurā pretī stāsies mājinieks Matejs Kuss, dānis Patriks Hougārds un horvāts Jurica Pavličs, kurš nav atmetis cerības uz godalgu. Sacīkstes Latvijas pārstāvis noslēgs ar cīņu pret zviedru Denisu Andersonu, Artjomu Lagutu un Maceju Janovski. Tas viss liecina, ka pēdējie braucieni būs ļoti aizraujoši. Vismaz pēc dalībnieku sastāva tā izskatās.

Uz Pardubici devušies fani arī no Latvijas

Bogdanovs Pardubicē nebūs viens. Viņam līdzi devušies ne tikai mehāniķi, bet arī komandas "Lokomotīve" galvenais treneris Nikolajs Kokins. Uz Čehiju tika organizēti arī speciāli fanu autobusi, tā ka bez atbalsta Maksis nepaliks. Bukmeikeri tieši viņu sauc par galveno favorītu uz uzvaru kopvērtējumā, bet netiek noniecinātas arī Hougārda izredzes. Krietni piezemētāk tiek vērtēts Vords, bet vēl tālāk A.Laguta, kā arī Janovskis ar Vaculiku, kuram, starp citu, atņemta Čehijas licenze (toties kabatā vēl ir Slovākijas un Polijas).

Pardubices trekā noteikti spēcīgs būs mājinieks Matejs Kuss, bet no pārējiem čehiem nekādus brīnumus nevajadzētu gaidīt. Domājams, ka savas labākās sacīkstes šeit aizvadīs arī slovāks Martins Vaculiks, bet vislielākā neskaidrība ir par Hougārda varēšana arī trešajā finālā nostartēt tikpat labi, kā līdz šim. Cerams, ka šoreiz viņam tas neizdosies. Dārsijs Vords, Vords, Vords... Jauns, ļoti talantīgs puisis, iepriekšējā gada čempions, taču neliekas, ka viņš būs tas, kurš kāps uz varžacīm Bogdanovam, tad jau drīzāk mūsu pašu daugavpilietis Artjoms Laguta, kurš šogad kvalificējies "Grand Prix" seriālam, kā arī kopumā aizvadījis labu sezonu.

Par Bogdanova gatavību sava mūža svarīgākajam startam liecina uzvara vakar notikušajās sacīkstēs "Zelta lente", kurās piedalījās juniori no daudzām valstīm. Bogdanovs apsteidza Artjomu Lagutu, "Grand Prix" seriāla braucēju Taju Vofindenu un vēl 17 citus spīdvejistus. Cerēsim, ka arī šodien viņam klāsies tikpat labi.

Maksims var kļūt par pirmo!

Neviens no Latvijas spīdvejistiem nekad nav ticis pie godalgas pasaules junioru čempionātā. 2005. gadā pie Eiropas junioru sudraba tika Kjasts Puodžuks, kas joprojām ir labākais mūsu spīdvejistu sasniegums starptautiskajā arēnā. Bogdanovs ir spējīgs to labot.

Notiekošajam Pardubicē teksta režīmā varēsiet sekot šeit: SportoweFakty.pl

Pasaules junioru čempionāta kopvērtējums (pēc diviem no trīs fināliem)

VBraucējsValstsPunkti
1.BogdanovsLatvija21
2.HougārdsDānija19
3.VordsAustrālija17
.LagutaKrievija17
5.JanovskisPolija16
6.VaculiksSlovākija14
.BahsDānija14
.TarasenkoKrievija14

Sīkāk ar Maksimu varat iepazīties šajā video, kurš tapis pirms otrā finālposma, kas norisinājās Daugavpilī: Video: Latvijas spīdveja zelta nākotne -...

Ar konkurentiem varat plašāk iepazīties blogu sērijā:
Blogs: Bogdanova konkurenti (5.daļa): Laguta un...
Blogs: Bogdanova konkurenti (4.daļa): Eiropas...
Blogs: Bogdanova konkurenti (3.daļa): nākamais...
Blogs: Bogdanova konkurenti (2.daļa): Vords,...
Blogs: Pasaules junioru čempionāta fināla...


, 2010-10-02 01:42, pirms 14 gadiem
Īsts Latvijas Talants
, 2010-10-02 02:18, pirms 14 gadiem
Malacis. Vēlu veiksmi. Prieks dzirdēt un redzēt kā motosporta jomā Latvijā progresē attīstība. Nu jau arī spīdevejā Latvijai ir ļoti spēcīgs censonis. Tiešām patīkami dzirdēt
, 2010-10-02 04:09, pirms 14 gadiem
Lai izdodas
, 2010-10-02 09:59, pirms 14 gadiem
nasih bolelsikov poehal polnij avtobus
, 2010-10-02 10:37, pirms 14 gadiem
ui ka gribas, lai vinsh iegutu zeltu.
, 2010-10-02 12:47, pirms 14 gadiem
Jatur visi īkšķi par Maksimu veiksmi chalīt
, 2010-10-02 14:15, pirms 14 gadiem
Gruti gan buus,bet cerams uzvarees.
, 2010-10-02 14:55, pirms 14 gadiem
Artjoms Laguta jau diskvalificēts, un uz vietu labāko sešiniekā var necerēt
, 2010-10-02 15:01, pirms 14 gadiem
tikko iespejams bija Bogdasas zelta brauciens......parspets tika Waards.....kopvertejumaa +3
, 2010-10-02 15:12, pirms 14 gadiem
kur skaties nauri?
, 2010-10-02 15:15, pirms 14 gadiem
kristiansd rakstīja: kur skaties nauri?
teksta tiešraides: SportoweFakty.pl
SpeedwayLive.eu - MS jednotlivců - Finále 3 -...

ir smuki apraksti par notiekošo
, 2010-10-02 15:28, pirms 14 gadiem
Nauris Mackevičs rakstīja: Artjoms Laguta jau diskvalificēts, un uz vietu labāko sešiniekā var necerēt
Vai tad neskaitās, kā izstājies, ja ārsti neļauj turpināt braukt?
, 2010-10-02 15:30, pirms 14 gadiem
a123 rakstīja: Vai tad neskaitās, kā izstājies, ja ārsti neļauj turpināt braukt?
viņš pats atteicās no ārstu apskates
, 2010-10-02 15:33, pirms 14 gadiem
Skaidrs. Man tūlkotājs šitā tulko. Łaguta nav atļāvušas ārsta turpmākai startiem. Za niego Cejka. Cejka par viņu.
, 2010-10-02 15:47, pirms 14 gadiem
pedejaa seerija....nu tad Bogdasa,Waards vai Janovskis.......+2 paar konkurentiem un braucienaa jacinas ar Janovski.....nav saubu ka Wards sava braucienaa panjems triis punktus......
, 2010-10-02 16:12, pirms 14 gadiem
Izkatas ka neka nebus, bus parbrauciens par 1 vietu, Janovski un Ward izskatas shodien daudz labaki...
, 2010-10-02 16:13, pirms 14 gadiem
Bogdanovs varēja tikko paņemt zeltu,bet atbrauca trešais...izskirsies viss tagad!3 piloti par zelty
, 2010-10-02 16:26, pirms 14 gadiem
jebal, tikai tresaiss!!!!!!
, 2010-10-02 16:26, pirms 14 gadiem
Pats vainigs!!(:
, 2010-10-02 16:27, pirms 14 gadiem
njā, viens punkts pietrūka :[
, 2010-10-02 16:30, pirms 14 gadiem
Bogdanovam 3.vieta!!!
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.