Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bogdanova konkurenti (5.daļa): Laguta un Tarasenko

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Bogdanova konkurenti (5.daļa): Laguta un Tarasenko
Artjoms Laguta un Maksims Bogdanovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

14. augustā Daugavpils spīdveja trekā „Lokomotīve” tiks aizvadītas gada svarīgākās sacīkstes Latvijas spīdveja – pasaules junioru čempionāta fināla otrais posms. Portāls Sportacentrs.com turpina plašāk iepazīstināt ar visiem fināla dalībniekiem. Šajā apskatā par Artjomu Lagutu un Vadimu Tarasenko, kā arī par rezervistiem.

Jau rīt, 14. augustā, plkst. 18:00 tiks dots starts 2. pasaules junioru čempionāta finālam, kurš norisināsies Daugavpilī. Pirmajā finālā, kurš tika pārtraukts pēc trīs braucienu sērijām, kopvērtējuma vadībā izvirzījies Latvijas spīdveja līderis Maksims Bogdanovs, kurš būs starp galvenajiem favorītiem uz uzvaru arī Daugavpils posmā. Portāls Sportacentrs.com centīsies maksimāli plaši atspoguļot gaidāmo pasākumu, ziņojot Jums par visiem jaunākajiem notikumiem. Jūsu uzmanībai pasaules labāko jauno braucēju vizītkartes. Šoreiz par „Lokomotīves” braucējiem, kuri pārstāvēs Krieviju, kā arī par rezervistiem.

Pasaules junioru čempionāta finālam, precīzāk sakot trīs finālposmiem (Polija, Latvija, Čehija) kvalificējušies 14 pamatsastāva braucēji, bet katrā no posmiem tiesības samērot savus spēkus ar šiem braucējiem iegūst vēl divi wild-card īpašnieki. Daugavpils posmā šāda iespēja tiks Latvijas spīdvejistam Vjačeslavam Giruckim un polim Pžemislavam Pavļickim, lai arī sākotnēji tika plānots, ka starp 16 braucējiem būs arī Jevgēņija Karavacka vārds, taču viņam vieta atradusies tikai starp rezervistiem. Par pasaules junioru čempionu kļūs braucējs, kurš trīs posmu summā savāks lielāko punktu summu.

Šajā apskatā par Artjomu Lagutu, Vadimu Tarasenko, kā arī rezervistiem Jevgēņiju Karavacki un Igoru Antoņenko.

Artjoms Laguta

Krievija, 19 gadi, 6 punkti (3. vieta)

No augstākminētā četrinieka nepārprotami pieredzējušākais un panākumiem bagātākais braucējs. Artjoms Laguta Latvijas spīdveja cienītājiem ir kā savējais, kaut arī viņš sestdien pārstāvēs Krieviju. Domājams, ka tas neliks viņa faniem novērsties no viņa atbalstīšanas. Lai arī Daugavpils „Lokomotīves” rindās šogad sevi pierādījis kā vienu no līderiem, starptautiskajā arēnā Artjomam nav ar ko īpaši palielīties. Ļoti tuvu godalgai viņš bija savā pēdējā Eiropas junioru čempionātā, kur palika ceturtajā vietā. Līdz tam viņam bijušas arī piektā un septītā vieta. Neticis pie medaļas Eiropas junioru čempionātos, Artjoms cer to labot pasaules čempionātā. Finālā viņš debitēja jau pagājušajā sezonā, kad palika 12. vietā. Bet šogad viņa vārds jau atrodams starp galvenajiem pretendentiem uz uzvaru.

Pirmajā posmā Artjoms savāca sešus punktus, kas dod dalītu trešo vietu, bet Daugavpilī viņš ir gatavs uzvarēt. Artjoms par savu galveno konkurentu nodēvējis komandas biedru Maksimu Bogdanovu, sakot, ka cīņā ar viņu arī tiks sadalīti uzvarētāju lauri Daugavpilī. Ikdienā Artjoms ir Polijas 1. spīdveja līgas TOP5 braucējs, kā arī labākais starp visiem junioriem, apsteidzot otrajā vietā esošo Bogdanovu. Tāpat brauc arī Zviedrijas Elites sērijā (brauc neregulāri), kā arī Krievijas līgā, kuras līmenis pēdējos gados manāmi krities.

Īsumā: -) Divas reizes bijis Eiropas junioru čempionāta labāko sešiniekā
-) Polijas 1. spīdveja līgas labākais juniors
-) Kopā ar brāli Grigoriju šosezon savācis labāko statistiku visā Polijas 1. spīdveja līgā

Vadims Tarasenko

Krievija, 16 gadi, 6 punkti (3. vieta)

Šī gada lielākā spīdveja sensācija. 16 gados spoži debitējis Daugavpils „Lokomotīvē” un stabili braucis Vladivostokas „Vostok”. Polijā jau sākušās runas, ka šis jauneklis būtu jāpārpērk, bet pagaidām mēs varam baudīt Vadima braukšanu tepat Latvijā. Savu radinieku brāļu Lagutu aizgādībā ticis pie labiem motocikliem, kas ļāvis sasniegt patiešām labus rezultātus. Ceturtdaļfināla dienā viņam palika 16 gadi, un tā kļuva par viņa debiju pasaules čempionātos, pie tam par ļoti spožu – trešā vieta un nodrošināta dalība pusfinālā. Arī pusfinālā Vadimam neradās nekādas problēmas, tādējādi viņš jau ar pirmo piegājienu ticis lielajā finālā. Pirmajā no fināliem Vadimam seši punkti, kas dod dalītu 3./6. vietu. Daudzi spīdveja cienītāji jau apbrīno šo gados jauno braucēju, kuram priekšā gara un, cerams, spoža karjera. Savu pirmo starptautisko medaļu viņš ir apņēmības pilns iegūt jau šogad.

Īsumā: -) Ar pirmo piegājienu ticis finālā
-) Stabils Polijas 1. spīdveja līgas un Krievijas līgas braucējs

Jevgēņijs Karavackis

Latvija, 20 gadi, -

Pāris dienas atpakaļ atzīmējis savu 20-to dzimšanas dienu Jevgēņijs Karavackis ir gatavs doties uz starta, ja kādam no pamatsastāva dalībniekiem radīsies kādas problēmas ar veselību. Šis gads Žeņam nav bijis tas veiksmīgākais, tomēr spīdveja cienītāji zina, ko šis jauneklis var sasniegt. Pagājušajā gadā spīdvejists spēja tikt līdz diviem fināliem – Eiropas junioru un Eiropas pieaugušo. Labāk klājās starp junioriem, kur viņš ieņēma cienījamo desmito vietu, finālā apsteidzot arī vienu no šī gada pasaules juniora čempionāta fināla dalībniekiem dāni Renē Bahu.

Eiropas pieaugušo čempionātā palika vienpadsmitais, pārspējot sava līmeņa konkurentus. Tā kā ikdienā pārstāv tikai Daugavpils „Lokomotīves” komandu, pie teikšanas šogad ticis ļoti maz, kas arī atspoguļojas viņa rezultātos. Sākumā tika iekļauts starp Daugavpils posma „wild-card” īpašniekiem, taču beigās tika starp dalībniekiem vienīgi kā rezervists. Ja tiks pie teikšanas, savu valsti neapkaunos.

Īsumā: -) Pārstāv tikai Daugavpils „Lokomotīvi”
-) Ticis Eiropas junioru un pieaugušo čempionāta finālos

Igors Antoņenko

Latvija, 16 gadi, -

Daudziem radās izbrīna, kad viņi uzzināja, ka viens no rezervistiem būs Igors Antoņenko, jo šo braucēju pazīst vien retais, bet tas arī nav pārsteigums, jo Igoram sacensību dienā (!) paliks 16 gadi, tas ir, tieši no 14. augusta Antoņenko drīkstēs startēt starptautiskajos mačos. Būs interesanti.

Īsumā: -) Sacensību dienā kļūs 16 gadus vecs

Turpinājumā gaidiet video sižetus par Maksimu Bogdanovu un Vjačeslavu Girucki.

Pasaules junioru čempionāta kopvērtējums pēc 1. fināla

VBraucējsValstsPunkti
1.BogdanovsLatvija9
2.HougārdsDānija8
3.LagutaKrievija6
PavličsHorvātija6
TarasenkoKrievija6
JanovskisPolija6
7.VaculiksSlovākija5
VordsAustrālija5
9.BahsDānija4
DudeksPolija4
11.VolbertsVācija3
KušsČehija3
13.AndersonsZviedrija2
FahersVācija2
MročkaPolija2
16.SpežsPolija1

Daugavpils finālposma dalībnieku sastāvs

Nr.BraucējsValsts
1.VaculiksSlovākija
2.BahsDānija
3.BogdanovsLatvija
4.FahersVācija
5.HougārdsDānija
6.VolbertsVācija
7.VordsAustrālija
8.TarasenkoKrievija
9.JanovskisPolija
10.LagutaKrievija
11.KušsČehija
12.GiruckisLatvija
13.DudeksPolija
14.PavličsHorvātija
15.PavļickisPolija
16.AndersonsZviedrija
17.KaravackisLatvija
18.AntoņenkoLatvija