Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" ar Bogdanovu priekšgalā cīnīsies Gdaņskā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīve" ar Bogdanovu priekšgalā cīnīsies Gdaņskā
Romāns Považnijs un Maksims Bogdanovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šodien plkst. 19:00 Polijas pilsētā Gdaņskā Daugavpils spīdveja kluba „Lokomotīve” braucēji aizvadīs pirmo Polijas 1. līgas finālčetrinieka sacīksti, tiekoties ar līdervienību „Lotos”.

”Lokomotīve” uzsāks cīņu par medaļām

Polijas 1. spīdveja līgā aizvadītas visas pirmā posma sacīkstes, pēc kurām astoņas dalībkomandas sadalītas divos četriniekos – spēcīgākajā un vājākajā. Daugavpils „Lokomotīve” pārliecinoši tikusi labākajā no tiem, tādējādi šodien daugavpilieši uzsāks cīņu par medaļām. Play-off Latvijas spīdveja klubs uzsāks ar astoņiem punktiem kabatā, kuri tikuši ieskaitīti par pirmā posma startiem pret labākā četrinieka komandām. Astoņi punkti ir arī Žešuvas „Marma”, bet ar desmit punktiem pirmajā pozīcijā atrodas šodienas „Loko” pretiniece „Lotos”. Uzvaras gadījumā pirmo vietu pārņems daugavpilieši.

Daugavpilieši aizņemti junioros, gdaņskieši „Grand Prix”

Abu komandu braucējiem sestdienas vakarā bija ļoti liela slodze, tādēļ uz noguruma fona startēs abu komandu braucēji. Ja „Lokomotīves” juniori (Bogdanovs, A.Laguta, Giruckis, Tarasenko) vakar sviedrējās pasaules junioru čempionāta finālā, „Lotos” zviedru leģionāri Magnuss Zeterstrēms un Tomass Jonasons cīnījās „Grand Prix” seriāla septītajā posmā. Jonasons palika devītajā vietā, bet Magnuss izcīnīja tikai trīs punktus. No „Lotos” braucējiem vakar starptautiskajā arēnā cīnījās arī juniors Matejs Kuss, kuram pasaules junioru čempionāta finālā Daugavpilī klājās ļoti smagi. Vērts pieminēt, ka visa „Lokomotīves” komanda uz Gdaņsku izbrauca vakar uzreiz pēc pasaules junioru čempionāta fināla beigām, tā ka pasvinēt iespēja neradās.

”Lokomotīvei” visas iespējas uzvarēt

Pirmajā posmā komandas savā starpā tikās divreiz. Viesos daugavpilieši piedzīvoja sāpīgu neveiksmi ar 41:49, toties savā trekā izdevās pārliecinoši reabilitēties – 59:31. Lai arī „Lotos” rindās ir tik spējīgi izpildītāji kā Magnuss Zeterstrēms, Renats Gafurovs un Davids Stahira, daugavpiliešiem nekādā gadījumā uz Poliju nevajadzētu doties bailīgā noskaņojumā. „Lotos” šosezon nav parādījis neko pārcilvēcisku, pie tam vairāki braucēji nebrauc tik labi, kā tika cerēts. Komandas junioru līnija (Lampkovskis un Kuss) neizskatās spējīga konkurēt ar Maksimu Bogdanovu un Artjomu Lagutu, kuri vēl vakar tika uz pjedestāla pasaules čempionātā. Arī mājinieku līderi Gafurovs un Zeterstrēms nav galvastiesu pārāki par, teiksim, Grigoriju Lagutu un Kjastu Puodžuku. „Lotos” galvenais pluss ir līdzvērtīgs sastāvs, kā arī pieredze. „Lokomotīve” ar to palepoties nevar, jo nav zināms, uz ko šodien būs spējīgi gados jaunie Giruckis un Tarasenko.

Savstarpējo tikšanos vēsture runā par labu poļiem, kuri uzvarējuši četros no sešiem mačiem, tajā skaitā arī divas reizes 2008. gadā. Lai nu kā, ir sajūta, ka „Loko” šodien varētu tikt pie uzvaras arī viesos. Kā būs, redzēsim. Sacīkstes sākums plkst. 19:00, teksta režīmā varēsiet sekot līdzi jaunākajiem notikumiem šeit: Relacja live z meczu Lotos Wybrzeæe Gdańsk -...

Komandu sastāvi:

LokomotīveValstsLotosValsts
Grigorijs LagutaKrievijaMagnuss ZeterstrēmsZviedrija
Vadims TarasenkoKrievijaTomass JonasonsZviedrija
Kjasts PuodžuksLatvijaDavids StahiraPolija
Vjačeslavs GiruckisLatvijaRenats GafurovsKrievija
Romāns PovažnijsKrievijaPāvels HļibsPolija
Maksims BogdanovsLatvijaMateušs LampkovskisPolija
Artjoms LagutaKrievijaMatejs KussČehija

Polijas 1. spīdveja. Cīņa par 1.-4. vietu

VKomandaSacīkstesP
1.Lotos610
2.Marma68
3.Lokomotīve68
4.Start64

Lokomotīves nākamo sacīkšu kalendārs

DatumsSacīkstes
15.08.Lotos - Lokomotīve
22.08.Lokomotīve - Marma
29.08.Start - Lokomotīve
5.09.Lokomotīve - Start
19.09.Lokomotīve - Lotos
26.09.Marma - Lokomotīve

     [+] [-]

, 2010-08-15 12:25, pirms 14 gadiem
Video no Polijas laikam nav pieejams?

     [+] [-]

, 2010-08-15 14:06, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Video no Polijas laikam nav pieejams?
diemzel nav

     [+] [-]

, 2010-08-16 16:04, pirms 14 gadiem
protams, uz formām ir rakstits Lokomotiv, nevis Lokomotive...