Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bogdanova konkurenti (4.daļa): Eiropas junioru čempioni

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Bogdanova konkurenti (4.daļa): Eiropas junioru čempioni
Jurica Pavličs
Foto: vecernji.hr

14. augustā Daugavpils spīdveja trekā „Lokomotīve” tiks aizvadītas gada svarīgākās sacīkstes Latvijas spīdveja – pasaules junioru čempionāta fināla otrais posms. Portāls Sportacentrs.com turpina plašāk iepazīstināt ar visiem fināla dalībniekiem. Šajā apskatā par horvātu supertalantu, zviedru nākotnes cerību un Eiropas junioru vicečempionu.

Jau pēc divām dienām, 14. augustā, plkst. 18:00 tiks dots starts 2. pasaules junioru čempionāta finālam, kurš norisināsies Daugavpilī. Pirmajā finālā, kurš tika pārtraukts pēc trīs braucienu sērijām, kopvērtējuma vadībā izvirzījies Latvijas spīdveja līderis Maksims Bogdanovs, kurš būs starp galvenajiem favorītiem uz uzvaru arī Daugavpils posmā. Portāls Sportacentrs.com centīsies maksimāli plaši atspoguļot gaidāmo pasākumu, ziņojot Jums par visiem jaunākajiem notikumiem. Jūsu uzmanībai pasaules labāko jauno braucēju vizītkartes. Šoreiz pēdējais ārzemju braucēju apskats, bet noslēgumā piedāvāsim sīkāk iepazīties ar Latvijas spīdvejistiem.

Pasaules junioru čempionāta finālam, precīzāk sakot trīs finālposmiem (Polija, Latvija, Čehija) kvalificējušies 14 pamatsastāva braucēji, bet katrā no posmiem tiesības samērot savus spēkus ar šiem braucējiem iegūst vēl divi wild-card īpašnieki. Daugavpils posmā šāda iespēja tiks Latvijas spīdvejistam Vjačeslavam Giruckim un polim Pžemislavam Pavļickim, lai arī sākotnēji tika plānots, ka starp 16 braucējiem būs arī Jevgēņija Karavacka vārds, taču viņam vieta atradusies tikai starp rezervistiem. Par pasaules junioru čempionu kļūs braucējs, kurš trīs posmu summā savāks lielāko punktu summu.

Šajā apskatā par jaunizcepto Eiropas junioru čempionu Denisu Andersonu, pasaules un Eiropas junioru čempionātu laureātu Juricu Pavliču, kā arī Eiropas junioru čempionu un vicečempionu Pžemislavu Pavļicki.

Jurica Pavličs

Horvātija, 21 gads, 6 punkti (3. vieta)

Jurica Pavličs pārstāv valsti, kurā spīdvejs ne tuvu nav starp populārākajiem sporta veidiem – Horvātiju. Daudzi var pasmīnēt, sakot, ko gan tas horvāts var, taču viņa CV runā pats par sevi. Neskaitāmas godalgas Eiropas un pasaules čempionātos. Jau 2006. gadā viņš triumfēja Eiropas junioru čempionātā, bet pēc gada bija otrais, pie tam debitēja arī „Grand Prix” seriālā, tiekot pie pieciem punktiem Horvātijas Lielās balvas izcīņā. Šajā pašā gadā viņam arī Eiropas pieaugušo čempionāta zelts. Pasaules junioru čempionātos viņa rezultāti uzlabojas ar katru gadu. Ja 2006. gadā viņš bija 11. vietā, pēc gada jau ceturtajā, bet 2008. gadā tika pie bronzas godalgas. Pagājušajā gadā viņam otrā vieta. Apetīte aug ēdot, tādēļ šogad savu juniora karjeru viņš vēlas noslēgt ar zelta medaļu. Ar lielām pūlēm iekļūstot finālā, Jurica pirmajā finālposmā nostartēja labi, iekrājot sešus punktus, kas dod dalītu 3./6. vietu.

Pavličs trīs gadus atpakaļ kļuva par pasaules spēcīgākās spīdveja līgas – Polijas Ekstralīgas -, čempionu. Vairākus gadus viņš startē tieši Ekstralīgā. Lešno „Unia” rindās viņš nepilda statista, bet gan stabila punktu pienesēja pienākumus. Viņa vārds atrodams labāko līgas junioru trijniekā, kā arī visas līgas labāko TOP30 spīdvejistu sarakstā. Šogad spilgti pierakstījās Zviedrijas Elites sērijas flagmaņa „Elit Vetlanda” rindās, taču braucis tikai vienās sacīkstēs. Daugavpils publika viņa spējas varēja klātienē novērtēt pagājušā gada „Grand Prix Challenge” pusfinālā, kurā Pavličs nobrauca ļoti labi, pārī ar Maksimu Bogdanovu cīnoties ar treka rekordu. Kādu laiku tieši viņam piederēja Daugavpils treka rekords. Ļoti bīstams konkurents.

Īsumā: -) Eiropas junioru čempions un vicečempions
-) Pasaules junioru čempionātu sudraba un bronzas medaļu ieguvējs
-) Polijas Ekstralīgas čempions
-) Polijas Ekstralīgas TOP30 braucējs
-) 18 gados debitējis „Grand Prix” seriāla posmā

Pžemislavs Pavļickis

Polija, 18 gadi, -

Titulētais Polijas jaunais braucējs nespēja kvalificēties pasaules junioru čempionāta pamatsastāva dalībnieku pulkam, taču viņa vārds ir starp sestdienas galvenajiem favorītiem. Kā nu ne, jo šis braucējs allaž labi startējis junioru čempionātos. 18 gadu vecumā ticis pie divām Eiropas junioru čempionāta godalgām. Pagājušajā gadā viņš kļuva par čempionu, bet nepilnu mēnesi iepriekš pievienoja arī sudraba godalgu. 2009. gadā būtu debitējis pasaules čempionāta finālā, taču traumas dēļ bija spiests izlaist finālu. Starp viņa tituliem ir arī Eiropas un pasaules junioru čempionātu komandu sacensību zelta medaļas.

Vietējā līmenī viņam ir ļoti daudz dažādu godalgu, taču tās nevar salīdzināt ar pasaules juniora čempionāta godalgām, tādēļ braucējs ir iedvesmas pilns Daugavpilī reabilitēties par neveiksmi kvalifikācijas mačos. Viņa galvenie starti junioru līmenī gan vēl ir tikai priekšā. Pavļickis ikdienā startē Polijas Ekstralīgā (ir arī sudraba godalga), Zviedrijas Elites sērijā, Dānijā, kā arī Vācijā. Ekstralīgā, pārstāvot Goržuvas „Stal”, ieņem pirmo vietu starp junioriem, kā arī vietu starp 20 līgas vadošajiem braucējiem.

Īsumā: -) Eiropas junioru čempions un vicečempions
-) Divkārtējais Polijas Ekstralīgas labākais juniors
-) Polijas Ekstralīgas TOP20 braucējs

Deniss Andersons

Zviedrija, 19 gadi, 2 punkti (13. vieta)

Spilgtākais Zviedrijas jaunais talants, kā arī nepatīkamākais pirmā fināla pārsteigums. 19 gadīgo zviedru pirms Gdaņskas fināla daudzi eksperti ierindoja starp galvenajiem pretendentiem uz zelta godalgu, taču Andersons izcīnīja tikai divus punktus, krietni pasliktinot savas izredzes uz kādu no medaļām. Tik jaunam sportistam gan nevajadzētu satraukties, jo viņam iespējas to paveikt būs arī nākamo divu gadu laikā. Spilgtākais panākums izcīnīts jūlija beigās, kad kļuva par Eiropas junioru čempionu.

Zviedrijas izlases rindās spējis tikt līdz otrajai vietai Eiropas junioru komandu finālā, taču galvenais rādītājs tomēr ir paveiktais individuālajos startos: pasaules junioru čempionāta finālā startē pirmo reizi, pagaidām, nesekmīgi; Polijas Ekstralīgā Vroclavas „Atlas” rindās nepārliecina, toties krietni labāk izskatās Zviedrijas Elites sērijā, kur pārstāv „Lejonen” vienību. Starp citu, savācis šajā līgā labāku statistiku nekā mums labi pazīstamie brāļi Lagutas. Daugavpilī būs spēcīgs, bet uz visaugstākajām vietām nepretendēs.

Īsumā: -) Eiropas junioru čempions
-) Viens no labākajiem Zviedrijas Elites sērijas junioriem

Jau šovakar plašāk iepazīstināsim ar Daugavpils „Lokomotīves” leģionāriem Artjomu Lagutu un Vadimu Tarasenko, kā arī abiem rezervistiem – Jevgēņiju Karavacki un Igoru Antoņenko.

Pasaules junioru čempionāta kopvērtējums pēc 1. fināla

VBraucējsValstsPunkti
1.BogdanovsLatvija9
2.HougārdsDānija8
3.LagutaKrievija6
PavličsHorvātija6
TarasenkoKrievija6
JanovskisPolija6
7.VaculiksSlovākija5
VordsAustrālija5
9.BahsDānija4
DudeksPolija4
11.VolbertsVācija3
KušsČehija3
13.AndersonsZviedrija2
FahersVācija2
MročkaPolija2
16.SpežsPolija1

Daugavpils finālposma dalībnieku sastāvs

Nr.BraucējsValsts
1.VaculiksSlovākija
2.BahsDānija
3.BogdanovsLatvija
4.FahersVācija
5.HougārdsDānija
6.VolbertsVācija
7.VordsAustrālija
8.TarasenkoKrievija
9.JanovskisPolija
10.LagutaKrievija
11.KušsČehija
12.GiruckisLatvija
13.DudeksPolija
14.PavličsHorvātija
15.PavļickisPolija
16.AndersonsZviedrija
17.KaravackisLatvija
18.AntoņenkoLatvija