Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Dāmu futbola turnīrā pārliecinošas Brazīlija, Lielbritānija, ASV

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dāmu futbola turnīrā pārliecinošas Brazīlija, Lielbritānija, ASV
Krištiane
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien Londonas olimpiskajās spēlēs tika aizvadīta 2. kārta dāmu futbola sacensību grupu turnīrā. Otro uzvaru divās spēlēs izcīnīja Brazīlijas, Lielbritānijas un ASV futbola izlases.

E grupā 1. kārtā Brazīlija ar 5:0 sagrāva Kamerūnu, brazīliešu futbolistei Krištianei gūstot savus 11. vārtus olimpisko spēļu turnīros un tādējādi kļūstot par olimpiāžu rezultatīvāko spēlētāju. Šodien Brazīlijai gāja krietni smagāk, taču atkal uzvara - 1:0 pret Jaunzēlandi. Vienīgos vārtus neilgi pirms spēles beigām, 86. minūtē, guva... Krištiane. Tātad nu viņai jau 12 vārti olimpiādēs. Tikmēr Jaunzēlandes dāmu komandai jau otrais cienīgais 0:1 zaudējums.

E grupas otrajā spēlē otro uzvaru guva arī Lielbritānija, kas ar 3:0 pārspēja Kamerūnu. Iegūstot sešus punktus, Brazīlija un Lielbritānija nodrošinājušas 1/4 finālu vēl pirms pēdējās kārtas.

F grupā līderu cīņā Zviedrija un Japāna izspēlēja neizšķirtu 0:0. Arī zviedrietes un japānietes jau ir 1/4 finālā. Tāpat šim mērķim pietuvojās Kanāda, kas ar 3:0 sagrāva DĀR. Atgādinām, ka 1/4 finālā tiks ne vien pirmo divu vietu ieguvējas, bet arī divas no trim labākajām 3. vietu ieguvējām.

G grupā Ziemeļkoreja pēc uzvarētās skandalozās pirmās spēles (2:0 pret Kolumbiju, mača sākumam aizkavējoties turnīra organizatoru kļūdas dēļ, sajaucot Ziemeļkoreju ar Dienvidkoreju) šoreiz ar 0:5 kapitulēja Francijas priekšā. Jāpiebilst, ka francūzietes 1. kārtā piedzīvoja sāpīgu neveiksmi, no 2:0 ar 2:4 zaudējot ASV, tāpēc šodien acīmredzot dusmas tika izgāztas pret Ziemeļkoreju. Kamēr Francijai un Ziemeļkorejai izšķiroša būs vēl arī pēdējā kārta, 1/4 finālu jau nodrošinājusi ASV, kas guva otro uzvaru - 3:0 pret Kolumbiju.

Dāmu futbola turnīrs (treknrakstā izlases, kas jau nodrošinājušas 1/4 finālu)

E grupa

VIzlaseSP
1.Brazīlija26
2.Lielbritānija26
3.Jaunzēlande20
4.Kamerūna20

F grupa

VIzlaseSP
1.Zviedrija24
2.Japāna24
3.Kanāda23
4.DĀR20

G grupa

VIzlaseSP
1.ASV26
2.Francija23
3.Ziemeļkoreja23
4.Kolumbija20