Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Dāmu futbola turnīrā pārliecinošas Brazīlija, Lielbritānija, ASV

Dāmu futbola turnīrā pārliecinošas Brazīlija, Lielbritānija, ASV
Krištiane
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien Londonas olimpiskajās spēlēs tika aizvadīta 2. kārta dāmu futbola sacensību grupu turnīrā. Otro uzvaru divās spēlēs izcīnīja Brazīlijas, Lielbritānijas un ASV futbola izlases.

E grupā 1. kārtā Brazīlija ar 5:0 sagrāva Kamerūnu, brazīliešu futbolistei Krištianei gūstot savus 11. vārtus olimpisko spēļu turnīros un tādējādi kļūstot par olimpiāžu rezultatīvāko spēlētāju. Šodien Brazīlijai gāja krietni smagāk, taču atkal uzvara - 1:0 pret Jaunzēlandi. Vienīgos vārtus neilgi pirms spēles beigām, 86. minūtē, guva... Krištiane. Tātad nu viņai jau 12 vārti olimpiādēs. Tikmēr Jaunzēlandes dāmu komandai jau otrais cienīgais 0:1 zaudējums.

E grupas otrajā spēlē otro uzvaru guva arī Lielbritānija, kas ar 3:0 pārspēja Kamerūnu. Iegūstot sešus punktus, Brazīlija un Lielbritānija nodrošinājušas 1/4 finālu vēl pirms pēdējās kārtas.

F grupā līderu cīņā Zviedrija un Japāna izspēlēja neizšķirtu 0:0. Arī zviedrietes un japānietes jau ir 1/4 finālā. Tāpat šim mērķim pietuvojās Kanāda, kas ar 3:0 sagrāva DĀR. Atgādinām, ka 1/4 finālā tiks ne vien pirmo divu vietu ieguvējas, bet arī divas no trim labākajām 3. vietu ieguvējām.

G grupā Ziemeļkoreja pēc uzvarētās skandalozās pirmās spēles (2:0 pret Kolumbiju, mača sākumam aizkavējoties turnīra organizatoru kļūdas dēļ, sajaucot Ziemeļkoreju ar Dienvidkoreju) šoreiz ar 0:5 kapitulēja Francijas priekšā. Jāpiebilst, ka francūzietes 1. kārtā piedzīvoja sāpīgu neveiksmi, no 2:0 ar 2:4 zaudējot ASV, tāpēc šodien acīmredzot dusmas tika izgāztas pret Ziemeļkoreju. Kamēr Francijai un Ziemeļkorejai izšķiroša būs vēl arī pēdējā kārta, 1/4 finālu jau nodrošinājusi ASV, kas guva otro uzvaru - 3:0 pret Kolumbiju.

Dāmu futbola turnīrs (treknrakstā izlases, kas jau nodrošinājušas 1/4 finālu)

E grupa

VIzlaseSP
1.Brazīlija26
2.Lielbritānija26
3.Jaunzēlande20
4.Kamerūna20

F grupa

VIzlaseSP
1.Zviedrija24
2.Japāna24
3.Kanāda23
4.DĀR20

G grupa

VIzlaseSP
1.ASV26
2.Francija23
3.Ziemeļkoreja23
4.Kolumbija20

Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.