Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Gasols ar Ibaku nodrošina Spānijas uzvaru pār Franciju

Gasols ar Ibaku nodrošina Spānijas uzvaru pār Franciju
Foto: acb.com

Svētdien pārbaudes spēli, gatavojoties mēneša beigās gaidāmajam Olimpisko spēļu basketbola turnīram, aizvadīja Spānijas izlase, kas izbraukumā Parīzē 15 000 skatītāju klātbūtnē uzveica laukuma saimniekus Francijas izlases basketbolistus - 75:70. Spāņu sastāvā labākie bija garā gala spēlētāji Pau Gasols un Seržs Ibaka, kuri pa abiem kopā savāca 38 punktus un 20 atlēkušās bumbas.

Spānijas un Francijas izlašu duelis svētdienas pārbaudes spēlē Parīzē bija pagājušā Eiropas čempionāta fināla atkārtojums. Abas komandas bija tuvu saviem labākajiem sastāviem, jo Spānijai trūka vien centra Marka Gasola. Francijas komanda bija saņēmusi patīkamas ziņas, jo ierindā bija tās līderis Tonijs Pārkers, kura dalība izlasē šovasar kādu brīdi bija uz jautājuma zīmes. Tāpat spēlēja Boriss Diāvs, kurš nokārtojis visas nepieciešamās formalitātes, kas saistītas ar spēlētāja jauno līgumu ar Sanantonio "Spurs". Tikmēr, neskatoties uz oficiāli vēl nenoslēgto līgumu NBA, cits francūzis Nikolā Batums brīvprātīgi nolēma doties laukumā, izejot uz pirmajām piecām spēles minūtēm.

Pēc pirmā puslaika neliels pārsvars piederēja mājiniekiem Francijas izlases basketbolistiem (39:37), bet arvien spraigāka spēle izvērtās otrajā puslaikā. Kādā no epizodēm spānis Rūdijs Fernandess saķērās ar pretinieku Mikaelu Želabalu, par ko abi bija tika izraidīti no spēles. Pēc šī incidenta iniciatīvu ieguva spāņi, kas noveda spēli līdz uzvarai ar 75:70.

Rezultatīvākais Spānijai ar 22 punktiem bija Pau Gasols, kuram arī desmit atlēkušās bumbas. Ar "double-double" (16+10) izcēlās cits spāņu iekšējās līnijas spēks Seržs Ibaka. Francijas labā 12 punktus guva Kevins Serafāns, bet 11 pievienoja Tonijs Pārkers.

Spānijai šī bija ceturtā uzvara četrās pārbaudes spēlēs. Nākamie mači spāņiem būs 17. un 18. jūlijā pret Austrāliju. Vēl līdz Olimpisko spēļu sākumam Spānijai 22. jūlijā spēlēs pret Argentīnu un 24. jūlijā ar ASV. Francijas izlasei šī bija astotā pārbaudes spēle, piedzīvojot tajā savu trešo zaudējumu. Līdz Olimpiskajām spēlēm francūžiem paredzēti vēl divi pārbaudes mači 21. un 23. jūlijā attiecīgi pret Brazīliju un Austrāliju. Olimpisko spēļu basketbola turnīrs sāksies pēc divām nedēļām - 29. jūlijā.

Izmantotie resursi:
Federacion Española de Baloncesto
Fédération Franēaise de Basketball

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-15 23:41, pirms 12 gadiem
Lieliska speele, Ibaka tiešām iespaidīgi izskatijās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-16 09:53, pirms 12 gadiem
celtics17 rakstīja: Nu nu,Džordans,Pipens,Džinobili vienīgie kas uzvarējuši gan NBA un OS tajā pašā gadā,vai nākamajā gadā,tgd Džeimss to var atkārtot.
Bet atceries vienu -Dievs raksta ar lielo burtu.
Klau, gudriit...!!! a tu neesi aizmirsis Kobi...??? kas uzvareeja NBA 2008/2009.gadaa un kas uzvareeja Pekinaa...!!! ????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-16 15:19, pirms 12 gadiem
smaidiigaizzz rakstīja: Klau, gudriit...!!! a tu neesi aizmirsis Kobi...??? kas uzvareeja NBA 2008/2009.gadaa un kas uzvareeja Pekinaa...!!! ????
vins uzvareja 08/09, nevis 07/08.