Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Bodija izcīna vienīgo ASV zeltu daiļlēkšanā

Andrejs Siliņš

Bodija izcīna vienīgo ASV zeltu daiļlēkšanā
Deivids Bodija
Foto: AFP/Scanpix

Jau pēc pusnakts svētdien par olimpisko čempionu Londonā daiļlēkšanā vīriešiem no 10 metru torņa kļuva amerikāņu sportists Deivids Bodija, izcīnot vienīgo ASV zeltu šajā sporta veidā Londonas spēlēs.

Teksasietis Bodija savāca 568,65 punktus, apsteidzot pasaules čempionu šajā disciplīnā Bo Kju no Ķīnas. 23 gadus vecais Bodija pirms gada Šanhajā notikušajā pasaules čempionātā piekāpās Kju, paliekot otrajā vietā. Trešo vietu un bronzu izcīnīja mājinieku favorīts brits Tomass Deilijs. Pasaules čempionāta bronzas medaļnieks vācietis Saša Kleins izgāzās, apliekot vien desmitajā vietā.

Bodija izcīnīja otro medaļu Londonas spēlēs, bet tas kļuva par pirmo un vienīgo zeltu, ko ASV izcīnīja šajā sporta veidā. Interesanti, ka no trim medaļām, ko ASV izcīnīja, divu iegūšanā piedalījās Bodija - šodienas sacensībās, kā arī no desmit metru torņa sinhronajā daiļlēkšanā.

Ķīna daiļlēkšanā dominēja, izcīnot sešus no astoņiem iespējamajiem zeltiem. Kopumā ķīnieši savāca desmit medaļas, bet amerikāņi palika otrie kopvērtējumā ar četrām godalgām (pa vienam zeltam un sudrabam divas bronzas).