Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bodija izcīna vienīgo ASV zeltu daiļlēkšanā

Bodija izcīna vienīgo ASV zeltu daiļlēkšanā
Deivids Bodija
Foto: AFP/Scanpix

Jau pēc pusnakts svētdien par olimpisko čempionu Londonā daiļlēkšanā vīriešiem no 10 metru torņa kļuva amerikāņu sportists Deivids Bodija, izcīnot vienīgo ASV zeltu šajā sporta veidā Londonas spēlēs.

Teksasietis Bodija savāca 568,65 punktus, apsteidzot pasaules čempionu šajā disciplīnā Bo Kju no Ķīnas. 23 gadus vecais Bodija pirms gada Šanhajā notikušajā pasaules čempionātā piekāpās Kju, paliekot otrajā vietā. Trešo vietu un bronzu izcīnīja mājinieku favorīts brits Tomass Deilijs. Pasaules čempionāta bronzas medaļnieks vācietis Saša Kleins izgāzās, apliekot vien desmitajā vietā.

Bodija izcīnīja otro medaļu Londonas spēlēs, bet tas kļuva par pirmo un vienīgo zeltu, ko ASV izcīnīja šajā sporta veidā. Interesanti, ka no trim medaļām, ko ASV izcīnīja, divu iegūšanā piedalījās Bodija - šodienas sacensībās, kā arī no desmit metru torņa sinhronajā daiļlēkšanā.

Ķīna daiļlēkšanā dominēja, izcīnot sešus no astoņiem iespējamajiem zeltiem. Kopumā ķīnieši savāca desmit medaļas, bet amerikāņi palika otrie kopvērtējumā ar četrām godalgām (pa vienam zeltam un sudrabam divas bronzas).


Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.