Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canucks" draftā izvēlas Ābolu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Canucks" draftā izvēlas Ābolu
Rodrigo Ābols
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Nacionālās hokeja līgas draftā Vankūveras "Canucks" septītajā kārtā ar 184. numuru izvēlējās 20 gadus veco latviešu uzbrucēju Rodrigo Ābolu.

Aizvadītā sezona Rodrigo Ābolam bija pirmā Ziemeļamerikā. Viņš pievienojās Rietumu hokeja līgas klubam Portlendas "Winterhawks", kļūstot par pirmo divu maiņu centra uzbrucēju un 62 spēlēs izceļoties ar 20 vārtu guvumiem un 49 rezultativitātes punktiem, ar ko bija gana sestajai vietai komandas rangā.

Tāpat Ābols palīdzēja Latvijas U20 valstsvienībai atgriezties spēcīgāko izlašu sabiedrībā, piecos dueļos izceļoties ar četriem gūtajiem vārtiem un pieciem punktiem, un abi rādītāji bija labākie komandā. Pavasarī 20 gadus vecais centra uzbrucējs piedalījās otrajā pasaules čempionātā pēc kārtas, septiņās spēlēs izdarot vienu rezultatīvu piespēli. Visbiežāk viņš darbojās ceturtajā virknējumā, tomēr brīžos, kad treneris vēlējās sapurināt pārējos, Ābols nonāca arī vadošajos virknējumos.

2014./2015. gada sezonu Ābols pavadīja Kontinentālās hokeja līgas klubā Rīgas "Dinamo", debijas sezonā piedaloties 14 spēlēs, kurās izdevās izcelties ar vienu vārtu guvumu un pieciem rezultativitātes punktiem.

Ābols iepriekš bija uzaicināts uz Nacionālās hokeja līgas kluba Vankūveras "Canucks" jauno spēlētāju nometni, izpelnoties labas atsauksmes, un hokejists neslēpa, ka sezonas laikā par viņu interesējušās vairākas komandas.

  -2 [+] [-]

, 2016-06-25 20:12, pirms 8 gadiem
Ideāli.

 +11 [+] [-]

, 2016-06-25 20:14, pirms 8 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Kapec man NHL majaslapa rada ka Canucks ar 184.picku panema Rubinu nevis Abolu?
Tas parāda, ka NHL latviešus par hokejistiem neuzskata un tāpēc ļauj komandām draftēt uzreiz pa diviem.

     [+] [-]

, 2016-06-25 20:16, pirms 8 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Kapec man NHL majaslapa rada ka Canucks ar 184.picku panema Rubinu nevis Abolu?
2016 NHL Draft
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-25 20:22, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka Rubīns nebūs, bet nekas nākamgad vēl iespēja.

  -4 [+] [-]

, 2016-06-25 20:29, pirms 8 gadiem
Ha. Prieks, ka kadu panema, bet... Vankuvera bezjedzigi izlietoja piku, jo rit vina jau vareja dabut Abolu pa velti.

     [+] [-]

, 2016-06-25 20:39, pirms 8 gadiem
Cincendorfs rakstīja: Ha. Prieks, ka kadu panema, bet... Vankuvera bezjedzigi izlietoja piku, jo rit vina jau vareja dabut Abolu pa velti.
To jau Tu nezinu, varbūt par Ābolu interesējās arī citas komandas.
Kā arī jāņem vērā, ka lielais sports ir divvirziena attiecības, tas var būt arī mājiens, ka mēs ar tevi rēķināmies.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-25 20:41, pirms 8 gadiem
Žēl, ka Rubīnu nepaņēma, acīm redzot trauma un atlabšanas process sezonu sačakarēja visai nopietni. Bet nav ko nokārt degunu, izlases pārbaudes spēlēs parādītais sniegums bija ļoti solīds, ir drafts, nav drafts, nav būtiski, būtiski vai ir potenciāls spēlēt augstākajā līmenī. Rubīnam noteikti ir!
Nākamsezon nodraftēs kā pāraugušo.

  +4 [+] [-]

, 2016-06-25 20:42, pirms 8 gadiem
Nesapratu "joku".... Toronto dratā zemākajās kārtās 3 krievus paņēma... sviests! Tipa +/- tādu pašu kanādiešu vai jeņķu nebija?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-25 20:57, pirms 8 gadiem
als rakstīja: Nesapratu "joku".... Toronto dratā zemākajās kārtās 3 krievus paņēma... sviests! Tipa +/- tādu pašu kanādiešu vai jeņķu nebija?
Risks/ieguvums ir lielāks izvēloties krievu spēlētājus. Respektīvi, ir lielāka iespēja, ka viņi vai nu paliek KHL, vai nav pietiekami motivēti sisties par vietu zem saules NHL, taču ir augstāki talanta griesti par otrās šķiras junioru vai koledžu līgu spēlētājiem turpat Ziemeļamerikā.

  +4 [+] [-]

, 2016-06-25 21:00, pirms 8 gadiem
Slovākiem neviens draftētais šogad.

     [+] [-]

, 2016-06-25 21:02, pirms 8 gadiem
pavisam neslikts variants, jo viņš jau pagāšvasar spēlēja campā, taciņa iemīta, nebūs uztraukums u.c. shit

  -4 [+] [-]

, 2016-06-25 21:03, pirms 8 gadiem
Avs rakstīja: Slovākiem neviens draftētais šogad.
bet viņiem KHL draftā vairāk Elite Prospects

     [+] [-]

, 2016-06-25 22:28, pirms 8 gadiem
Ma la cis! MALACIS! Viņš ar savu spēli būdams izlasē jaunpienācējs ir to pelnījis.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-25 22:30, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: Risks/ieguvums ir lielāks izvēloties krievu spēlētājus. Respektīvi, ir lielāka iespēja, ka viņi vai nu paliek KHL, vai nav pietiekami motivēti sisties par vietu zem saules NHL, taču ir augstāki talanta griesti par otrās šķiras junioru vai koledžu līgu spēlētājiem turpat Ziemeļamerikā.
Nez man jau liekas, ka labāk ir "zīle rokā nekā mednis kokā" + vēl fakts, ka Toronto tomēr ir hokeja meka, kur hokejs tiešām ir reliģija un fani gan jau labāk gribētu redzēt kanādiešus (katrā draftā kanādiešu "average džo" ir vairāk nekā vajag), tad nafig ņemt kādus mistiskus krievus, kas var atbraukt, var neatbraukt.... var atbraukt, bet beigās var būt tādi paši (ne labāki) "average džo"!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-25 22:53, pirms 8 gadiem
als rakstīja: Nez man jau liekas, ka labāk ir "zīle rokā nekā mednis kokā" + vēl fakts, ka Toronto tomēr ir hokeja meka, kur hokejs tiešām ir reliģija un fani gan jau labāk gribētu redzēt kanādiešus (katrā draftā kanādiešu "average džo" ir vairāk nekā vajag), tad nafig ņemt kādus mistiskus krievus, kas var atbraukt, var neatbraukt.... var atbraukt, bet beigās var būt tādi paši (ne labāki) "average džo"!
Pārāk nopietni tas drafts tiek ņemts.

Vidējie Džo Kanādā ir tādi riktīgi malkas cirtēji (kurus tāpat beigās var salasīt pa visiem AHL utt.) un ir komandas, kurām tas nafig nav vajadzīgs nenormālākajos daudzumos. Toronto jau pagājušsezon iezīmēja to, ka viņiem ir interese par hokeja SPĒLĒTĀJIEM.

     [+] [-]

, 2016-06-25 23:06, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pārāk nopietni tas drafts tiek ņemts.

Vidējie Džo Kanādā ir tādi riktīgi malkas cirtēji (kurus tāpat beigās var salasīt pa visiem AHL utt.) un ir komandas, kurām tas nafig nav vajadzīgs nenormālākajos daudzumos. Toronto jau pagājušsezon iezīmēja to, ka viņiem ir interese par hokeja SPĒLĒTĀJIEM.
SPĒLĒTĀJI protams ir laba lieta, bet es te vairāk runāju par fanu izjūtām, ka viņi (cik nu zinu) labāk gribētu redzēt savējos kanādiešus nekā kādus "importus" pie kam vēl fig viņ' zin' vai tie importi vispār atbrauks un vai būs labāki par tiem pašiem vietējiem "average džo" un "neatslidos tur nummuru", kamēr vietējais pat ar mazāku talantu hokeja mekā var grauzt ledu.... domāju arī Donam Čerijam šajā sakarā būs ko teikt (ja saproti par ko es runāju un zini viņa attieksmi pret krieviem)!

     [+] [-]

, 2016-06-25 23:20, pirms 8 gadiem
als rakstīja: SPĒLĒTĀJI protams ir laba lieta, bet es te vairāk runāju par fanu izjūtām, ka viņi (cik nu zinu) labāk gribētu redzēt savējos kanādiešus nekā kādus "importus" pie kam vēl fig viņ' zin' vai tie importi vispār atbrauks un vai būs labāki par tiem pašiem vietējiem "average džo" un "neatslidos tur nummuru", kamēr vietējais pat ar mazāku talantu hokeja mekā var grauzt ledu.... domāju arī Donam Čerijam šajā sakarā būs ko teikt (ja saproti par ko es runāju un zini viņa attieksmi pret krieviem)!
TML faniem, domāju, daudz interesantāk ir redzēt komandu spēlējam par un pa PO, nevis to vai spēlētāji ir Saskačevanas Džo vai Ļoha no Čeļabinskas.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-25 23:24, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: TML faniem, domāju, daudz interesantāk ir redzēt komandu spēlējam par un pa PO, nevis to vai spēlētāji ir Saskačevanas Džo vai Ļoha no Čeļabinskas.
Nepšaubāmi, ka prioritāte ir atriezties PO, kur TML jau pasen nav bijuši un tapēc TML šogad būs gana nopietni kandidāti uz Stemkosa iegūšanu, bet šaubos, ka pēdējās kārtās paņemtie krievi varēs "pārvērsties" par jaunajiem pāveliem dacjukiem, jo "average džo" lomai Toronto var arī vietējos kanādiešus optom pielasīt.... par to ir runa!

     [+] [-]

, 2016-06-25 23:34, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Nu vismaz vienu paņēma. Varēs nākamsezon kaplēties pa AHL.
Labāk būt sliktākajam starp labākajiem, nekā labākajam starp sliktajiem.

     [+] [-]

, 2016-06-25 23:53, pirms 8 gadiem
Welcome to Vancouver, @abolsjr!

https://twitter.com/VanCanucks/stat...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-06-26 00:55, pirms 8 gadiem
Domāju pēc gadiem Artim maz kuri ceļā stāsies, viņam ir liels augums, drosmīgs skatiens, fiziski spēcīgs un garas rokas, KHL un PČ viņš ne reizi neslidoja projām lai nedabūt bietē. MALACIS!

  -2 [+] [-]

, 2016-06-26 11:11, pirms 8 gadiem
als rakstīja: Nepšaubāmi, ka prioritāte ir atriezties PO, kur TML jau pasen nav bijuši un tapēc TML šogad būs gana nopietni kandidāti uz Stemkosa iegūšanu, bet šaubos, ka pēdējās kārtās paņemtie krievi varēs "pārvērsties" par jaunajiem pāveliem dacjukiem, jo "average džo" lomai Toronto var arī vietējos kanādiešus optom pielasīt.... par to ir runa!
Kas tava dzīvē mainās no tā? Kanādieši, Krievi kaut vai Albāņi.

     [+] [-]

, 2016-06-26 13:21, pirms 8 gadiem

     [+] [-]

, 2016-06-26 18:31, pirms 8 gadiem
VilhelmsL rakstīja: Domāju pēc gadiem Artim maz kuri ceļā stāsies, viņam ir liels augums, drosmīgs skatiens, fiziski spēcīgs un garas rokas, KHL un PČ viņš ne reizi neslidoja projām lai nedabūt bietē. MALACIS!
Viss jau ir pareizi, taču viņu nesauc par Arti.