Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gudļevska "Lightning" uzvar papildlaikā un nonāk soli līdz finālam

Rolands Eliņš

Gudļevska "Lightning" uzvar papildlaikā un nonāk soli līdz finālam
Andrejs Vasiļevskis atvaira Sidnija Krosbija metienu
Foto: AP/Scanpix

Kristers Gudļevskis ceturto spēli pēc kārtas bija „Lightning” pieteikumā kā rezerves vārtsargs, un viņa pārstāvētā komanda ar 4:3 papildlaikā viesos pārspēja „Penguins”, izvirzoties Austrumu konferences finālā vadībā ar 3-2.

„Lightning” savainotais pamatvārtsargs Bens Bišops pirms dažām dienām bija atgriezies komandas treniņos, taču pirms šodienas spēles kopā ar komandu uz ledus neizgāja. Kristers Gudļevskis līdz ar to saglabāja vietu kā komandas rezerves vārtsargs, kamēr spēlē pret „Penguins” vārtus atkal sargāja Andrejs Vasiļevskis.

Viņš nostāvēja sausā gandrīz visu pirmo periodu, taču 0.7 sekundes pirms došanās pārtraukumā „Penguins” tomēr iedabūja ripu vārtos. „Lightning” nospēlēja neveiksmīgi uzbrukuma zonā, zaudēja ripu, un izgājienā viens pret vienu aizskrēja Braiens Rasts. Vasiļevskis viņa metienu atvairīja, taču pirmais pie atsistās ripas bija Braiens Dumulins, gūstot savus pirmos „play-off” vārtus karjerā.

Otrā perioda sākumā „Penguins” pārsvaru dubultoja, izcilu piespēli vārtu priekšā izdarot Karlam Haglinam. Pēc metiena no zilās līnijas viņš ar pirmo pieskārienu pārsūtīja ripu uz tukšo vārtu stūri, kur Patrikam Hornkvistam atlika vien pielikt nūju. „Penguins” kārtējo reizi šajā sērijā uzbruka krietni biežāk, taču Vasiļevskis darbojās pārliecinoši un rezultāts nemainījās līdz 34.minūtei.

„Penguins” vārtos šodienas mačā bija atgriezies Marks Andrē Flerī, kuram iepriekš bija ilgāka trauma un viņa vietā sekmīgi darbojās jaunais Mets Marejs. Flerī otrā perioda vidū ielaida divus vārtus minūtes intervālā, kad izcēlās Alekss Kilorns un Ņikita Kučerovs, taču atkal veiksmīgākas perioda beigas sanāca „Penguins” – 50 sekundes pirms beigām Kriss Kunics atjaunoja mājinieku vadību (3:2).

Šī vadība saglabājās vēl krietnu laiciņu, bet „Lightning” tomēr izvairījās no zaudējuma. Par to 57. minūtē parūpējās Kučerovs, kurš pats iesāka uzbrukumu un veiksmīgi savāca ripu aiz vārtiem. Lielā ātrumā slidojošais krievu uzbrucējs uzreiz nokļuva vārtu otrā pusē un paspēja raidīt ripu vārtos pirms Flerī izdevās pārvietoties. 3:3, un sekoja papildlaiks.

Papildlaiks gan izvērtās visai īss, jo Kučerova maiņa jau pēc 53 sekundēm nokārtoja Tampas uzvaru. Kučerovs ierakstīja savā rēķinā spēles trešo punktu (2+1), bet Džeisona Gerisona mestā ripa trāpīja pa Taileru Džonsonu un ielidoja vārtos. „Lightning” līdz ar to nonāca sērijā vadībā 3-2 un ir vienas uzvaras attālumā, lai otro gadu pēc kārtas sasniegtu Stenlija kausa finālu.

Sērijas, iespējams, noslēdzošais mačs paredzēts pēc divām dienām Tampabejā.

”Penguins”-”Lightning” 3:4 P (1:0, 2:2, 0:1, 0:1)

Vārti: 19:59 Dumulins (Rasts, Kunics) 1:0, 21:30 Hornkvists (Haglins, Māta) 2:0, 33:15 Kilorns (Šustrs) 2:1, 34:25 Kučerovs (Namestņikovs) 2:2, 39:10 Kunics (Malkins) 3:2, 56:44 Kučerovs (Džonsons, Palāts) 3:3, 60:53 Džonsons (Gerisons, Kučerovs) 3:4
Metieni: 34:25
Soda minūtes: 8:8
Vārtsargi: Marks Andrē Flerī – Andrejs Vasiļevskis

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -3 [+] [-]

, 2016-05-23 08:12, pirms 8 gadiem
Prieks par TBL,un vēl vairāk par Kučerovu,Vasiļevski un Namesnikovu - čaļi soļa attālumā no SC fināla. Tampai super komanda. Ja vēl Stemkos būtu atpakaļ,vispār visiem būtu auzas.

Ja Tampa turpina tādā garā un Kučers turpina tādā garā - viņš var izcelt PO MVP.

  -2 [+] [-]

, 2016-05-23 09:00, pirms 8 gadiem
Garlaicīgs hokejs...ieslēdz televizoru un uzreiz uznāk miegs.

 +10 [+] [-]

, 2016-05-23 09:16, pirms 8 gadiem
svomalraH rakstīja: Prieks par TBL,un vēl vairāk par Kučerovu,Vasiļevski un Namesnikovu - čaļi soļa attālumā no SC fināla. Tampai super komanda...
Kāpēc tāds speciāls prieks par šiem trijiem?

 +13 [+] [-]

, 2016-05-23 09:33, pirms 8 gadiem
(O_O) rakstīja: Kāpēc tāds speciāls prieks par šiem trijiem?
Es domāt tāpēc, ka trollis.

  -2 [+] [-]

, 2016-05-23 10:20, pirms 8 gadiem
(O_O) rakstīja: Kāpēc tāds speciāls prieks par šiem trijiem?
Kāda starpība par ko prieks?

  -1 [+] [-]

, 2016-05-23 10:51, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: Garlaicīgs hokejs...ieslēdz televizoru un uzreiz uznāk miegs.
Auns esi? Hokejs kolosāls, pavisam cits līmenis, nekā PČ slidināšanās. Kas arī loģiski, jo PČ spēlē stenlijā zaudējušie un NHL vispār netikušie
Varu derēy, ka tu pat vispār neko tur neieslēdzi, tikai troļļo.

     [+] [-]

, 2016-05-23 10:53, pirms 8 gadiem
Pēc papīra (nav spēlejis) sanāk tā, ja Lightning izcīna Stenlija spaini, tad Gudijs neskaitas pilnvērtīgs tà ieguvējs?

  -2 [+] [-]

, 2016-05-23 11:31, pirms 8 gadiem
Converse87 rakstīja: Pēc papīra (nav spēlejis) sanāk tā, ja Lightning izcīna Stenlija spaini, tad Gudijs neskaitas pilnvērtīgs tà ieguvējs?
Sedona Gudijs 1 speli aizvadija. 1 punktu izcinija. Taka tu acim redzot esi trollis..

  +2 [+] [-]

, 2016-05-23 13:29, pirms 8 gadiem
MrSmurfLV rakstīja: Sedona Gudijs 1 speli aizvadija. 1 punktu izcinija. Taka tu acim redzot esi trollis..
Ar to ir daudz par maz, lai kvalificētos AUTOMĀTISKI uz gravēšanu uz SC.
Gudļevska vienīgā iespēja OFICIĀLI nopelnīt šādu godu ir aizvadīt vismaz vienu sekundi Stenlija kausa finālsērijā.

Visādi citādi - Gudļevskis, ja paliek brīva vieta (precīzāk - parasti pēc visu "obligāto" iegravēšanas paliek vienmēr, taču tad ir nākamie, kas itkā būtu pelnījuši), var tikt iegravēts uz kausa, taču tur vajag TBL komandas vadības gribu (t.i., to nolemj jau komandas vadība kurus iegravēt, ļoti bieži izvēlas kaut kādus ofisa darboņus) un NHL akceptu.

  -4 [+] [-]

, 2016-05-23 14:29, pirms 8 gadiem
Puertoriko rakstīja: Auns esi? Hokejs kolosāls, pavisam cits līmenis, nekā PČ slidināšanās. Kas arī loģiski, jo PČ spēlē stenlijā zaudējušie un NHL vispār netikušie
Varu derēy, ka tu pat vispār neko tur neieslēdzi, tikai troļļo.
Nē, zēn, auna āda tev piestāv labāk! PČ ir daudz skatāmāks, par to sit un skrien hokeju.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-23 16:46, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: Nē, zēn, auna āda tev piestāv labāk! PČ ir daudz skatāmāks, par to sit un skrien hokeju.
šī, it kā "garlaicīgā -skrien un sit- hokeja" pārstāvji = NHL = Kanādas izlase čempī guva visvairāk vārtu no visām izlasēm (46 goli) un kļuva par čempioniem!

     [+] [-]

, 2016-05-23 21:08, pirms 8 gadiem
MrSmurfLV rakstīja: Sedona Gudijs 1 speli aizvadija. 1 punktu izcinija. Taka tu acim redzot esi trollis..
Pagājušajā gadā Anti Rānta Čikāgas sastāvā nospēlēja 14 spēles (12 spēlēs no spēles sākuma), uzstādot rādītājus 1.89 GAA un 93.6% SVS. Ar visu to sezonas otrajā pusē viņa vietu pārņēma Skots Dārlings (nezinu kādēļ - varbūt somam bija trauma), un Rānta netika iegravēts uz Stenlija kausa kā trešais vārtsargs.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-23 21:12, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: Nē, zēn, auna āda tev piestāv labāk! PČ ir daudz skatāmāks, par to sit un skrien hokeju.
Es tiešām gribu redzēt cilvēku, kas normāli noskatās NHL play-off spēli un pasaka man acīs, ka spēle ir garlaicīgāka nekā kāda cita turnīra/līgas. NHL modelis ir izveidots, lai skatītājam būtu aizraujoši, un tas strādā.
Protams, atšķirība rodas, ja cilvēkam ļoti patīk fanot par savu valsti - tās jau ir pavisam citas emocijas.
Vai, kā iespējams tavā gadījumā, - varbūt vienkārši vairāk pārdzīvo par kaut kādu krievu klubu.