Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blues" uzvar Sanhosē, panāk sērijā 2-2

Andrejs Siliņš

"Blues" uzvar Sanhosē, panāk sērijā 2-2
"Blues" vārtsargs Džeiks Alens
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) pie uzvaras Rietumu konferences finālsērijas ceturtajā spēlē tika Sentluisas "Blues", kas ar 6:3 viesos pārspēja Sanhosē "Sharks", sērijā panākot izlīdzinājumu 2-2.

"Blues" izvēlējās mainīt vārtsargus, lai sapurinātu arī visu pārējo komandu, un Braiena Eliota vietā par vārtu drošību rūpējās gados jaunākais kanādietis Džeiks Alens. Šis solis attaisnojās un Sentluisas hokejisti kontrolēja spēli jau no paša tās sākuma. Alens savā pirmajā pilnajā "play-off" spēlē šogad atvairīja 31 metienu, pie tam pirmos vārtus ielaida tikai pēdējā trešdaļā, kad "Blues" jau bija guvuši četrus vārtus.

Kails Brodziaks un Trojs Brūvers katrs guva pa diviem vārtiem "Blues" labā. Pirmajam no nosauktajiem tie pat bija pirmie divi vārti vispār šajā pēcsezonā, abi gūti otrajā trešdaļā, piedevām pirmie vārti iemesti, spēlējot mazākumā.

"Sharks" vārtos nesekmīgu maču aizvadīja Martins Džounss, kurš iepriekš kļuva par pirmo kluba vārtsargu, kas spējis divos "play-off" mačos pēc kārtas palikt sausā. Šoreiz 26 gadus vecais kanādietis ielaida četrus vārtus pēc 19 pretinieku metieniem un otrās trešdaļas vidū tika nomainīts pret Džeimsu Raimeru, kuram tā bija pirmā spēle šī gada Stenlija kausā.

Pēdējās trešdaļas ievadā "Sharks" veterāns Džo Pavelski guva pirmos komandas vārtus, un tie bija paša hokejista desmitie vārti pēcsezonā, kas ir jauns Sanhosē kluba rekords vienam spēlētājam "play-off" laikā gūto vārtu skaita ziņā. Ar to gan nebija gana, "Blues" svinēja uzvaru ar 6:3, sērijā panākot izlīdzinājumu 2-2.

Sērijas piektais mačs atkal norisināsies Sentluisā naktī uz otrdienu.

  -1 [+] [-]

, 2016-05-22 10:36, pirms 8 gadiem
Sapņu fināls? - Jeb kurš te ko teica?