Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Jūrmalā notiks pirmais starptautiskais inline hokeja turnīrs Latvijā

Jānis Pārums

No 1. līdz 3. jūnijam Jūrmalā notiks pirmais starptautiskis turnīrs Latvijā inline hokejā. Tas norisināsies Majoru sporta laukumā, kur tiks uzlikts speciāli inline hokejam paredzēts segums.

Izspēlējot apļa turnīru, piedalīsies astoņas komandas no Īrijas, Slovēnijas, Somijas un Latvijas. 2.jūnija vakarā plkst. 18:00 notiks inline meistarības sacensības, bet plkst. 19:00 - visu zvaigžņu spēle, kurā turnīra zvaigznes spēlēs pret Latvijas inline hokeja izlasei, kuras sastāvā būs tādi spēlētāji kā Oļegs Sorokins, Mihails Kokļins, Guntis Pujāts, Ronalds Cinks, Toms Bluks, Edijs Brahmanis un citi. Ieeja uz visām spēlēm bez maksas.

Latvijas izlasei šī būs pirmā spēle sagatavošanās posmā pirms došanās uz pasaules čemionātu, kas no 8. līdz 14. jūlijam notiks Kolumbijas pilsētā Bukaramangā.

Inline hokejs ir komandas spēle, kas tuva ledus hokejam - spēlēts tiek praktiski tādā pašā ekipējumā, bet atšķirības - katrā komandā ir pa četriem laukuma spēlētājiem, praktiski aizliegta spēka spēle, bet slidu vietā ir speciālas inline hokeja skrituļslidas.

Sevišķi populārs šis sporta veids ASV, un Kanādā, kā arī hokeja TOP valstīs - Čehijā, Francijā, Itālijā, Zviedrijā. Pārsvarā sporta veids populārs visās hokeja lielvalstīs, bet papildus tam arī visos kontinentos kurās ledus hokejs nav īpaši populārs (Dienvidamerika, Āfrika, Austrāllija).

1996. gadā par pasaules čempioniem Orlando "Jackals" rindās inline hokejā kļuva Jānis Tomans (tagad - Hanza/Prizma) un Ronalds Ozoliņš (tagad - HK "Rīga" treneris). Inline hokeju ārvalstīs spēlējuši arī Rodrigo Latviņš, Oļegs Sorokins, Sergejs Naumovs, Artūrs Kupaks un daudzi citi.

     [+] [-]

, 2012-05-28 17:31, pirms 12 gadiem
kapēc Kaspars nebūs?

  +1 [+] [-]

, 2012-05-28 17:33, pirms 12 gadiem
Ja nebūs jāstrādā, jābrauc apskatīties, kā tas "dzīvajā" izskatās. Varētu būt interesanti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja