Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

M. Zvejnieks izcīna trešo medaļu rollerspēlēs, rollerhokeja izlase paliek desmitā

Ints Megnis
Ints Megnis

M. Zvejnieks izcīna trešo medaļu rollerspēlēs, rollerhokeja izlase paliek desmitā
Miks Zvejnieks. Foto no sportista Facebook profila

Latvijas rollerhokeja izlase sestdien pasaules čempionāta spēlē par devīto vietu ar rezultātu 2:3 piekāpās Kolumbijai, kamēr Miks Zvejnieks pasaules čempionātā skrituļslalomā noslēgumā tika pie sudraba paralēlā slaloma disciplīnā. Šīs visas sacensības Barselonā notika pasaules rollersporta spēļu ietvaros.

Miks Zvejnieks vispirms otrdien tika pie sestās vietas kombinācijā, trešdien kļuva par pasaules čempionu milzu slalomā, bet ceturtdien izcīnīja otro vietu klasiskajā slalomā. Piektdien Latvija aizvadīja neveiksmīgas komandu sacensības, bet sestdien latvietim bija iespēja revanšēties paralēlajā slalomā, ko viņš arī paveica - sasniedza finālu, tajā piekāpās vācietim Manuelam Alesandro Cerleinam un tika pie vēl vienas sudraba godalgas.

Tāpat noslēgumā 29. vietu ieņēma Dāvis Zvejnieks, kamēr starp sievietēm 14. vietu izcīnīja Ieva Meldere, kamēr Elizabete Šterna un Marta Garā palika ceturtajā desmitā.

Latvija rollerhokeja izlase turnīra ievadā ar 27:1 sagrāva Indiju, ar 2:5 piekāpās Slovākijai un ar 8:4 uzveica Irānu. Iespēju cīnīties par vietu ceturtdaļfinālā ieguva tikai grupas uzvarētāji slovāki, bet Latvija sacensības turpināja par 9.-16. vietu, pirmajā mačā ar 5:3 apspēlējot Vāciju.

Turpinājumā pusfinālā par 9.-12. vietu Latvija ar 7:3 pārspēja arī Brazīliju, šajā mačā ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izceļoties Kristeram Bormanim, kamēr pa reizei precīzi bija Miks Lipsbergs, Niks Sandis Voiseščuks un Alberts Golubovičs. Savukārt spēlē par devīto vietu un iespēju atgriezties A divīzijā latvieši ar 2:3 piekāpās Kolumbijai, abus vārtus iemetot Artūram Batrakam.

Tāpat Latvija ar četriem sportistiem pārstāvēta ātrslidošanā, visiem gūstot pirmo pieredzi šāda līmeņa sacensībās. Pēc vairāku dienu cīņām trekā sekoja sacensības šosejas disciplīnā. Šeit vīriem desmit kilometru distancē 52. vietu starp 66 sportistiem guva Reinis Znotiņš, kamēr viena apļa sacensībās viņš bija piecdesmitais, bet 100 metru sprintā izcīnīja 39. vietu. Junioriem 15 kilometru distancē Sandis Reinsons palika priekšpēdējā, 45. pozīcijā starp finišējušajiem, desmit kilometros viņš guva 41. pozīciju, bet viena apļa sacensībās bija 44. vietā.

Savukārt juniorēm 15 kilometros Agate Priedīte un Patrīcija Sniķere bija attiecīgi 34. un 36. pozīcijā, desmit kilometros Priedīte guva 35. vietu, viena apļa sacensībās Sniķere izcīnīja 47. vietu, kamēr Priedīte guva 51. vietu, bet 100 metru sprintā Priedītei un Sniķerei bija attiecīgi 41. un 44. pozīcija.

Sacensības svētdien noslēdzas ar maratona distancēm.