Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Cīņā par bronzu B divīzijā - Latvijas U-20 handbolisti vēlreiz pret Melnkalni

Jānis Pārums

Cīņā par bronzu B divīzijā - Latvijas U-20 handbolisti vēlreiz pret Melnkalni
Latvijas U-20 handbola izlase
Foto: Rukometni savez Crne Gore

Šovakar plkst. 18:00 Eiropas čempionātu B divīzijā noslēgs Latvijas U-20 vīriešu izlase, kas cīņā par trešo vietu sacentīsies pret mājinieci Melnkalni. Tiešraide EHF TV.

Latvija un Melnkalne jau sacentās turnīrā pirmajā posmā, tiekoties apakšgrupas pēdējā spēlē, kur Latvijas jaunajiem handbolistiem nācās atzīt melnkalniešu pārākumu ar 25:29. Līdz tam Latvija bija uzvarējusi trijās spēlēs pēc kārtas, apspēlējot Slovākiju (28:26), Turciju (32:30) un Gruziju (26:20). Gan Melnkalne, gan Latvija, ierindojoties, attiecīgi, pirmajā un otrajā vietā grupā, kvalificējās pusfinālam, kur gan abām neizdevās parādīt labāko sniegumu.

Latvijas izlase pusfinālā pret otras grupas labāko komandu Austriju aizvadīja neveiksmīgu pirmo puslaiku, to noslēdzot ar deviņu vārtu deficītu (7:16), praktiski zaudējot izredzes paspēkoties par uzvaru un piedzīvojot zaudējumu visā spēlē ar 21:30. Savukārt Melnkalne līdz pat spēles 40.minūtei līdzvērtīgi spēkojās ar Čehiju, taču tad atlikušo 20 minūšu laikā guva tikai divus vārtus, piedzīvojot kapitulāciju ar 13:25.

Līdz pat pusfinālam Melnkalne bija rezultatīvākā komanda turnīrā, taču pieticīgais sniegums pēdējā spēlē viņu atmetis uz ceturto vietu (28.4), kamēr Latvija šajā rādītājā ir septītā (26.4). Rezultatīvākā ar vidēji spēlē 31.2 vārtiem ir Austrija.

Divās spēlēs par labāko atzītais vārtsargs Elvijs Kušners ir sestajā pozīcijā pēc vidēji spēlē atvairīto metienu skaita (7.4), bet šajā rādītājā labākais ir melnkalnietis Nikola Matovičs (11.2). Starp rezultatīvākajiem ir Emīls Kurzemnieks, kuram 29 vārti (10.vieta) jeb 5.8 vidēji spēlē (septītā vieta).

Pēc pirmās savstarpējās spēles pret Melnkalni Latvijas izlases galvenais treneris Arnolds Straume atzina: "Plāns bija kausēt Melnkalni ar ātru spēli, spēlēt ar diviem sastāviem pa 10-12 minūtēm. Tas arī tika izpildīts, tikai sākumā pievīla metienu precizitāte un puslaika vidū arī tehniskās kļūdas."

Jācer, ka šovakar Latvijas jaunajiem handbolistiem šajos spēles elementos būs labāki rādītāji un turnīrs tiks noslēgts uz pozitīvas nots. Turam īkšķus!

Latvijas un Melnkalnes spēles tiešraidē varēsi sekot EHF TV translācijā plkst. 18:00. Divas stundas vēlāk finālspēlē Čehija un Austrija cīnīsies par ceļazīmi uz augstāko divīziju. Paralēlā turnīrā Skopjē par vēl vienu ceļazīmi sacentīsies mājiniece Maķedonija un Baltkrievija, savukārt Lietuva un Igaunija, sacentīsies, attiecīgi, par piekto un septīto vietu.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Uldis Jansons (Dobeles Tenax) Ņikita Pančenko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Emīls Kurzemnieks Dobeles Tenax), Antons Šuleiko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Artūrs Meikšāns (visi – MSĢ/LAT-Hertz, SK Latgols), , Elvijs Kušners (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (abi –MSĢ/LAT-Hertz, HK Ogre/Miandum), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Raivis Gorbunovs (KHM Šala, Slovākija).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Ivars Lācis
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles
Statistika (LAT)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv