Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

U-20 handbolisti zaudē Austrijai, svētdien cīnīsies par bronzu B divīzijā

Jānis Pārums

U-20 handbolisti zaudē Austrijai, svētdien cīnīsies par bronzu B divīzijā
Latvijas U-20 handbola izlase
Foto: Rukometni savez Crne Gore

Šovakar Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas pusfinālā zaudējumu piedzīvoja Latvijas jaunie handbolisti, kas aizvadot neveiksmīgu pirmo puslaiku, ar 21:30 piekāpās Austrijas vienaudžiem.

Latvijas U-20 izlases handbolisti Eiropas čempionātu iesāka ar trim uzvarām pēc kārtas, apspēlējot Slovākiju (28:26), Turciju (32:30) un Gruziju (26:20), bet cīņā par pirmo vietu grupā ar 25:29 atzina mājinieces Melnkalnes pārākumu. Savukārt Austrija A apakšgrupā vispirms guva divus pārliecinošus panākumus pār Bulgāriju (36:24) un Moldovu (43:24), tam sekoja neizšķirts pret Nīderlandi (25:25), uzvara pār Kosovu (24:18), bet izšķirošajā cīņā par pirmo vietu grupā austrieši negaidīti pārliecinoši tika galā ar Čehiju (29:22), kas līdz tam nebija ne reizi zaudējusi.

Latvija jau spēles sākumā nokļuva iedzinēju lomā ar 1:3, vēlāk vairākkārt pietuvojās līdz minimumam, bet līdz puslaika vidum austriešus tālāk par 2-3 vārtiem neatlaida. Diemžēl tam sekoja  pagalam neveiksmīgs periods deviņu minūšu garumā, kuru latvieši zaudēja ar 0:8, atlaižot Austriju jau desmit vārtu attālumā – 5:15. Pirmais puslaiks tika noslēgts ar 7:16.

Pēc pārtraukuma Latvijai ar vārtu gūšanu klājās jau sekmīgāk, taču ar austriešu neitralizāciju ne tik ļoti, kas neļāva tikt tuvāk par septiņiem vārtiem (14:21 spēles 43.minūtē pēc Riharda Kristera Ozola metiena). Tiesa, arī Austrija savu maksimālo pārsvaru bija ieguvusi jau pirmajā puslaikā, tālāk par desmit vārtiem netiekot. Lielā mērā spēles likteni izšķīra neveiksmīgais pirmais puslaiks, bet otrajā austriešiem atlika nepielaist latviešus bīstami tuvu. Pusfinālā Latvijai zaudējums ar 21:30, kas nozīmē, ka svētdien būs jāsacenšas par bronzu.

Tikmēr otrajā pusfinālā kapitulāciju savu līdzjutēju priekšā piedzīvoja Melnkalne, kas ar 13:25 zaudēja Čehijai. Melnkalnieši spēli iesāka ar 3:0 un vadībā bija lielāko daļu pirmā puslaika, taču tā izskaņā vadību atdeva – 6:7. Vēl otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs laukumā ritēja līdzvērtīga cīņa (12:10  čehu labā), taču tad Čehija veica varenu 13:2 izrāvienu, atstājot mājinieci ārpus fināla.

Tādējādi spēlē par bronzu svētdien plkst. 18:00 spēkosies Latvija un Melnkalne, kas tikās jau apakšgrupā, kur ar 29:25 pārāki bija melnkalnieši. Savukārt plkst. 20:00 finālspēlē sacentīsies Čehija un Austrija (apakšgrupā – 29:22 par labu austriešiem), sadalot savā starpā vienīgo ceļazīmi uz finālu.

Visas turnīra spēles skatāmas tiešraidē EHF TV. Tāpat spēlēm var sekot līdzi arī EHF "Live Ticker" teksta tiešraides sistēmā.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Uldis Jansons (Dobeles Tenax) Ņikita Pančenko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Emīls Kurzemnieks Dobeles Tenax), Antons Šuleiko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Artūrs Meikšāns (visi – MSĢ/LAT-Hertz, SK Latgols), , Elvijs Kušners (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (abi –MSĢ/LAT-Hertz, HK Ogre/Miandum), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Raivis Gorbunovs (KHM Šala, Slovākija).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Ivars Lācis
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles
Statistika (LAT)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv