Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-20 handbolistiem cīņa pret mājinieci Melnkalni par uzvaru apakšgrupā

Jānis Pārums

Latvijas U-20 handbolistiem cīņa pret mājinieci Melnkalni par uzvaru apakšgrupā
Foto: Rukometni savez Crne Gore

Šovakar Podgoricā plkst. 20:00 noslēdzošo cīņu Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra B apakšgrupā, sacenšoties ar mājinieci Melnkalni. Tiešraide EHF TV.

Turnīra pirmajās trijās spēlēs gan latvieši, gan melnkalnieši tika pie trim uzvarām – Latvija pārspēja Slovākiju (28:26), Turciju (32:30) un Gruziju (26:20), bet Melnkalne sāka ar panākumu pret Gruziju (34:23), kam sekoja vēl divas uzvaras pret Turciju (35:28) un Slovākiju (31:21).

Ņemot vērā, ka svarīgākās spēles vēl tikai priekšā, jau pieminētajā spēlē pret Gruziju Latvijas izlases treneru korpuss visiem spēlētājiem deva aptuveni vienādi spēles laiku. Tādējādi pie vārtu guvumiem tika visi laukuma spēlētāji.

Lai arī Melnkalnes handbolistu panākumi ir pārliecinošāki, jāuzsver, ka lielie atrāvieni lielākoties tika iegūti otrajā puslaikā, pirmo noslēdzot vien ar dažu vārtu pārsvaru. Tomēr skaidrs, ka šovakar favorītu statusā jebkurā gadījumā būs mājinieki.

Latvijas – Melnkalnes komandas jau priekšlaicīgi nodrošināja pirmās divas vietas grupā un ceļazīmes uz pusfinālu, bet šīvakara spēle būs par pirmo pozīciju un nosacīti labāku pretinieku. A apakšgrupā zināma viena pusfināliste (Čehija), kamēr uz otro ceļazīmi pretendē divas izlases – Austrija un Nīderlande. Čehija un Austrija šodien spēkosies savā starpā un neizšķirta vai Austrijas uzvaras gadījumā abas komandas iekļūs finālā, bet, ja uzvarēs Čehija, izredzes sasniegt pusfinālu saglabās arī Nīderlande.

Šobrīd tieši mūsu nākamā pretiniece Melnkalne ir līdere pēc vidēji spēlē gūtajiem vārtiem (33.3), kamēr Latvija šajā rādītājā ieņem sesto pozīciju (28.). Individuāli Melnkalnes uzbrukuma līderi ir Vasilije Kaludjerovičs un Branko Vujovičs, kuri ar 24 un 22 vārtiem, ieņem, attiecīgi, septīto un astoto pozīciju. Uzreiz aiz viņiem ir arī Latvijas rezultatīvākais spēlētājs Emīls Kurzemnieks, kurš trijās spēlēs izcēlies 21 reizi.

Melnkalnei ir arī spēcīga vārtsargu līnija – pamatvārtsargs Nikola Matovičs ticis galā ar 40.2% metienu (33/82), bet Jagošs Braunovičs atvairījis 37.8% (14/37). Tiesa, starp labākajiem ir arī mūsu Elvijs Kušners un Uldis Jansons, kuri laiku vārtos dalījuši līdzīgi, atvairojot, attiecīgi 30.3% (17/56) un 30.1% (16/53) metienu.

Atkarībā no šīvakara spēles iznākuma sestdien Latvija savu pusfinālu aizvadīs plkst. 18:00 (ja uzvarēs grupā) vai 20:00 (ja būs otrā), savukārt svētdien šajos laikos tiks aizvadītas spēles par bronzu un uzvaru turnīrā. Ceļazīmi uz augstāko divīziju iegūs tikai pirmās vietas ieguvēja.

Visas turnīra spēles skatāmas tiešraidē EHF TV. Tāpat spēlēm var sekot līdzi arī EHF "Live Ticker" teksta tiešraides sistēmā.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Uldis Jansons (Dobeles Tenax) Ņikita Pančenko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Emīls Kurzemnieks Dobeles Tenax), Antons Šuleiko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Artūrs Meikšāns (visi – MSĢ/LAT-Hertz, SK Latgols), , Elvijs Kušners (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (abi –MSĢ/LAT-Hertz, HK Ogre/Miandum), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Raivis Gorbunovs (KHM Šala, Slovākija).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Ivars Lācis
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika (LAT)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2018-07-26 20:54, pirms 6 gadiem
Meklējat puisi!
Es esmu Masha, es esmu 21, jautrs, slaids un nav pieticīgs vispār))
Foto un tālruņa numurs anketā >>> sisisa.tk