Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Cīņa par vietu B divīzijas finālā: Latvijas U-20 handbolisti sacentīsies pret Austriju

Jānis Pārums

Cīņa par vietu B divīzijas finālā: Latvijas U-20 handbolisti sacentīsies pret Austriju
Foto: Rukometni savez Crne Gore

Sestdien plkst. 20:00 Eiropas U-20 handbola čempionāta B divīzijā pusfināla spēli aizvadīs Latvijas izlase, kas spēkosies ar Austrijas vienaudžiem. Spēles tiešraide EHF TV.

Latvijas U-20 izlases handbolisti Eiropas čempionātu iesāka ar trim uzvarām pēc kārtas, apspēlējot Slovākiju (28:26), Turciju (32:30) un Gruziju (26:20), bet cīņā par pirmo vietu grupā ar 25:29 atzina mājinieces Melnkalnes pārākumu.

Savukārt Austrija A apakšgrupā vispirms guva divus pārliecinošus panākumus pār Bulgāriju (36:24) un Moldovu (43:24), tam sekoja neizšķirts pret Nīderlandi (25:25), uzvara pār Kosovu (24:18), bet izšķirošajā cīņā par pirmo vietu grupā austrieši negaidīti pārliecinoši tika galā ar Čehiju (29:22), kas līdz tam nebija ne reizi zaudējusi. Jāpiebilst, ka spēli Austrija iesāka ar 7:1, vēlāk panāca pat +10, un īsti nedeva cerības čehiem atspēlēties.

Austrijas izlases rezultatīvākais spēlētājs ir Marks Andre Haunolds ar 28 vārtiem, tiesa gandrīz pusi vārtu (13) viņš guva spēlē pret Nīderlandi. Rezultatīvs bijis arī Marins Kopičs (24). Haunolds ar vidēji spēlē gūtajiem 5.60 vārtiem, ieņem devīto pozīciju, pavisam nedaudz apsteidzot mūsu Ņikitu Pančenko (5.50), bet atpaliekot no mūsu rezultatīvākā spēlētāja Emīla Kurzemnieka, kurš ar vidēji 6.75 vārtiem ieņem dalītu sesto pozīciju.

Latvijas izlase ir sestā rezultatīvākā komanda turnīrā (27.75), bet Austrija ir viena no četrām izlasēm, kas vidēji spēlē guvusi vairāk par 30 vārtiem – austrieši ar 31.40 vārtiem ir trešie šajā rādītājā. Taču latvieši ir pārliecinoši pirmie kādā divos citos savstarpēji saistītos rādītājos – pēc izpildītajiem (25) un realizētajiem (18 jeb 4.5 vidēji spēlē) septiņu metru soda metieniem. Realizēti 72% no septiņu metru atzīmes, taču izšķirošajā turnīra fāzē būtu svarīgi uzlabot precizitāti gan šajā elementā, gan kopumā metienu realizācijā.

To pēc apakšgrupu turnīra akcentēja arī Latvijas izlases galvenais treneris Arnolds Straume, līdz šim aizvadīto turnīru novērtējot pozitīvi: "Ar grupā parādīto sniegumu esmu apmierināts, taču jāsamazina tehniskais brāķis un jāuzlabo metienu procents." Tāpat Straume Latvijas un Austrijas izlases novērtēja kā līdzvērtīgas pretinieces.

Jau pieminēto tehnisko kļūdu skaitā Latviju B apakšgrupā apsteidza tikai Gruzija – latviešiem 64, gruzīniem 69. Salīdzinājumam – Melnkalne kļūdījās tikai 34 reizes (pārliecinoši labākais rādītājs), Turcija 46, bet Slovākija 48 reizes. Nereti pēc pieļautajām kļūdām tika zaudēti arī vārti, tādējādi samazinot kļūdas, latvieši nedotu iespēju pretiniekiem tikt pie viegliem vārtiem. Cīņā par medaļām jebkuram vārtu guvumam var būt izšķiroša nozīme! Jāpiebilst, ka arī Austrija pieļāvusi gana daudz tehnisko kļūdu – 62.

Kas attiecas uz vārtsargu līniju, tad mums ir divi līdzvērtīgi vārtsargi – Uldis Jansons atvairījis 24.7% metienu (23/70), bet Elvijs Kušners, kurš vienā no spēlēm tika atzīts par labāko Latvijas izlasē – 23.6% (26/84). Ja mūsējie laiku vārtos dala līdzīgi, tad Austrijai ir izteikts pamatvārtsargs – Janniks Pelcls, kurš ticis galā ar 27.7% metienu (46/166). Vēl Austrija ir viena no divām komandām (otra – Melnkalne), kas līdz šim nav zaudējusi. Mums ir visas iespējas šo statistiku pretiniekiem sabojāt. Lai izdodas!

Otrā pusfināla spēlē plkst. 18:00 sacentīsies Melnkalne (B1) un Čehija (A2). Augstākajai divīzijai kvalificēsies tikai turnīra uzvarētāja. 

Visas turnīra spēles skatāmas tiešraidē EHF TV. Tāpat spēlēm var sekot līdzi arī EHF "Live Ticker" teksta tiešraides sistēmā.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Uldis Jansons (Dobeles Tenax) Ņikita Pančenko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Emīls Kurzemnieks Dobeles Tenax), Antons Šuleiko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Artūrs Meikšāns (visi – MSĢ/LAT-Hertz, SK Latgols), , Elvijs Kušners (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (abi –MSĢ/LAT-Hertz, HK Ogre/Miandum), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Raivis Gorbunovs (KHM Šala, Slovākija).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Ivars Lācis
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles
Statistika (LAT)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv