Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Stopiņu NHK un "REIR Dobele" mēģinās sasniegt finālu

Jānis Pārums

Piektdien, 28. aprīlī, Latvijas čempionātā sievietēm tiks aizvadītas otrās pusfināla spēles – plkst. 19:30 Salaspils sporta skola savā laukumā uzņems Stopiņu NHK, bet plkst. 20:00 Ludzas "Latgols" spēkosies ar "REIR Dobele".

Regulārā čempionāta divas spēcīgākās komandas Stopiņu NHK un "REIR Dobele" pirmās pusfināla spēles savā laukumā uzvarēja ļoti pārliecinoši – regulārā čempionāta uzvarētājas un pašreizējās čempiones Stopiņu NHK ar 45:15 sagrāva Salaspili, kas spēlēja ar otro sastāvu, bet dobelnieces ar 39:22 apspēlēja "Latgolu". Pusfinālu uzvarētājas tiek noskaidrotas sērijā līdz divām uzvarām.

Stopiņu handbolistes, līdzīgi kā pērn, sezonu aizvada pārliecinoši un līdz šim, ieskaitot izslēgšanas spēles, tikušas pie 20 panākumiem 21 spēlē (vēl viena spēle nospēlēta neizšķirti – pret sīvāko oponentu Dobeli). Tikmēr Salaspils regulāro čempionātu noslēdza vien piektajā vietā ar trim uzvarām, bet ceturtdaļfinālā divreiz tika galā ar Jēkabpili, nedaudz negaidīti sasniedzot pusfinālu.

Tiesa, tā kā komandas pirmais sastāvs bija devies uz turnīru Lietuvā, tad pirmajā pusfināla spēlē pret čempionēm nācās stāties jaunajām Salaspils handbolistēm. Tādējādi nopietna cīņa izpalika, taču otrajā spēlē jau varam sagaidīt līdzvērtīgāku cīņu, lai arī par Stopiņu NHK neapstrīdamo favorītu statusu šaubu nav.

Rezultatīvāko spēlētāju galvgalī ar 166 vārtiem ir čempionvienibas pieredzējušākā spēlētāja un daudzkārtēja Latvijas čempione Ivita Asare, kamēr trešo pozīciju ieņem salaspiliešu līdere Renāte Salmane, kura guvusi 148 vārtus.

Otrais pusfināla pāris tikmēr ir spēkos līdzvērtīgāks, jo tiekas regulārā čempionāta otrā un trešā spēcīgākā komanda, attiecīgi, "REIR Dobele" un "Latgols". Pirmajā spēlē, kas notika Dobelē, gan sīva cīņa izpalika, jo mājinieces jau pirmā puslaika gaitā ieguva +8, un, lai gan līdz pārtraukumam pārsvars sadila līdz trim vārtiem, otrajā puslaikā atkal dominēja laukumā.

Savstarpējās spēlēs sezonas gaitā dobelnieces uzvarējušas četrās no piecām spēlēm (bez jau pieminētā pusfināla pirmās spēles arī – 45:16, 35:25 un 37:26), bet vienīgais zaudējums savstarpējā spēlē piedzīvots tieši viesos Ludzā (26:30). Zīmīgi, ka abas komandas pusfinālā tikās arī pērn, kad Dobele arī ar uzvaru sāka sēriju, tomēr tad piedzīvoja divus zaudējumus, neiekļūstot finālā un beigās izcīnot trešo vietu, kas ir atkārtots dobelnieču labākais sasniegums. Kā būs šogad?

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta septiņniekā atrodas uzreiz trīs dobelnieces – Elīna Freiberga ar 142 vārtiem ir ceturtā, Dinija Purviņa guvusi par vārtiem mazāk un ieņem pozīciju zemāk, bet Laura Ņeverovska ar 135 vārtiem ir septītā, taču aizvadījusi vien 13 spēles. Tieši pusfināla pirmajā spēlē viņa atgriezās ierindā pēc četru mēnešu pauzes, izceļoties ar 13 vārtiem.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv