Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Stopiņu NHK un "REIR Dobele" noskaidros Latvijas čempiones

Jānis Pārums

Svētdien plkst. 14:00 un 15:00 Ulbrokā un Ludzā tiks noskaidrotas Latvijas čempionāta sievietēm godalgoto vietu ieguvējas.

14:00 Ulbrokā izšķirošajā spēlē par Latvijas čempionu titulu tiksies pašreizējās šī titula īpašnieces Stopiņu NHK un "REIR Dobele". Pēc pirmajām divām finālsērijas spēlēm, kas izvērtās ļoti interesantas, rezultāts ir 1-1.

Abas spēles savā ziņā bija līdzīgas, ar līdzīgiem pavērsieniem, bet katrā no mačiem uzvarētājs bija cits. Pirmajā spēlē Ulbrokā regulārā čempionāta uzvarētājas Stopiņu NHK pamanījās izsēt septiņu vārtu pārsvaru, ļāva dobelniecēm atspēlēties un izraut uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 35:34. Otrajā spēlē savā laukumā "REIR Dobele" handbolistes noteica toni laukumā jau no pirmajām minūtēm un pašas ieguva septiņu vārtu pārsvaru, taču to nespēja noturēt un pat vēl pamatlaikā nokļuva iedzinēju lomā, tomēr spēja līdz finālsirēnai panākt izlīdzinājumu (23:23). Šoreiz pēcspēles metienu sērijā nedaudz veiksmīgākas izrādījās stopiņietes, kas uzvarēja ar 27:26, panākot neizšķirtu 1-1 sērijā.

Stopiņu NHK trenere Ginta Ozoliņa pēc otrās spēles neslēpa, ka cerējusi, ka ceļš pretī titulam būs vieglāks, tiesa, norādīja uz iemesliem, kāpēc finālsērija izvērtusies tik saspringta: "Meitenēm bija ļoti liels uztraukums un daudz kļūdu. Ja mēs spēlētu savu spēli, kādu demonstrējām čempionāta laikā, iznākums droši vien būtu cits. Meitenēm bija liela vēlme sevi pierādīt, tāpēc varbūt arī sadega un pirmajā puslaikā Dobelē nokļuva iedzinējos ar -7. Pēc tam viņas nomierinājās un sāka spēlēt aktīvāk, cīnījās par katru laukuma kvadrātmetru. Protams, arī Dobele ir augusi kā komanda, bet varbūt arī mums ir kāds atslābums, visu laiku čempionātā mums gāja viegli un iespējams likās, ka arī šoreiz tā būs. Pretinieku jānovērtē."

Zīmīgi, ka pēc līdzīga scenārija Stopiņu NHK izvērtās arī iepriekšējā sezona – regulāro čempionātu noslēdza bez zaudējumiem, bet pirmais un vienīgais zaudējums tika piedzīvots finālsērijas pirmajā spēlē, kam sekoja divi panākumi un izcīnīts tituls. Vai tā būs arī šogad? Jāpiebilst, ka Dobeles komanda jau sasniegusi labāko rezultātu komandas vēsturē (labāko divniekā līdz šim nav bijusi, pērn pirmoreiz izcīnīja bronzas medaļas), taču finālsērijas pirmās divas spēles apliecinājušas, ka dobelniecēm ir iespējas sasniegt arī virsotni. Finālsērijas izšķirošās spēles sākums plkst. 14:00, bet čempiones būs zināmas aptuveni pusčetros.

Tikmēr plkst. 15:00 sāksies izšķirošā cīņa arī par trešo vietu Latvijas čempionātā sievietēm. Arī šeit duelī starp "Latgolu" un Salaspils sporta skolu rezultāts ir 1-1 un arī šeit katra no komandām uzvaru izcīnījusi pretinieču laukumā.

Vispirms Salaspils handbolistes Ludzā izcīnīja panākumu ar 32:28, bet tikai trīs dienas vēlāk "Latgols" Salaspilī revanšējās ar 33:31. Otrajā mačā pērnās sezonas vicečempiones "Latgols" pamatus panākumam ielika jau pirmajā puslaikā, kad bija ieguvušas pat +8. Lai arī spēles beigu daļā Salaspilij izdevās lielāko daļu deficīta atspēlēt, ludzānietes uzvaru nosargāja.

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv